:

A Star Wars-rajongók régi álmát valósítja meg a LEGO

A Star Wars-rajongók régi álmát valósítja meg a LEGO

Huszonnégy évvel az első, kifejezetten gyűjtőknek szánt változat után a LEGO újabb megépíthető verziót ad ki a Star Wars: A Jedi visszatér című filmben debütált TIE Interceptor űrjárműből. Az újrakiadás apropója, hogy idén 25 éve kerültek forgalomba az első LEGO Star Wars szettek, a LEGO Star Wars TIE elfogóvadász (75382) készlet pedig 2024. május 1-én kerül kereskedelmi forgalomba a világ minden táján.

LEGO

Az ikonikus jármű 1931 alkatrészt számlál, összeépítve 32 cm magas, 40 cm hosszú és 33 cm széles. A vadászgép mellé egy exkluzív TIE-pilóta minifigura és egy egérdroid figura is tartozik, jelenleg mindkettő csak ebben a készletben található meg. A modellt egy nyomtatott táblával ellátott állványra lehet felrögzíteni, amin található egy LEGO Star Wars évfordulós logóval megnyomott speciális kocka formájú elem is.

Ezzel a megjelenéssel a Star Wars- és LEGO-rajongók régi álma teljesül, hiszen a 2000-ben piacra dobott LEGO 7181 kódszámú TIE Interceptor óta nem készült ilyen nagy és részletes, Ultimate Collectors Series kiadás ebből a modellből.

A LEGO Star Wars huszonötödik évfordulóját persze nem csak ezzel a készlettel ünnepli a dán játékgyártó, hiszen május 1-én érkezik a Mos Espa fogatverseny dioráma (LEGO 75380), a Darth Maul Sith Infiltrator (LEGO 75383), a Droideka (LEGO 75381), a BARC Speeder menekülés (LEGO 75378), a BrickHeadz Cody klónparancsnok (LEGO 40675) és a BrickHeadz Baljós árnyak (LEGO 40676) készlet is.

The post A Star Wars-rajongók régi álmát valósítja meg a LEGO first appeared on 24.hu.