:

Firenzében nyitja meg 39. hosteljét az a&o

Firenzében nyitja meg 39. hosteljét az a&o

A berlini székhelyű a&o hostellánc nyáron megnyitja 39. hosteljét Toszkána szívében, Firenzében. A 120 szobás a&o Firenze Campo di Marte mindössze fél óra sétára található a város főterétől.

 Firenze sokak számára az álom úti cél, és nem csupán azért, mert idén a városban kezdődik a Tour de France. Toszkána művészetileg és kulturálisan is gazdag központjában nyitja meg az a&o hostellánc legújabb szálláshelyét, az a&o Firenze Campo di Martét. A berlini székhelyű cégnek Olaszországban ez lesz a második, míg összességében a 39. hostelje, amely már foglalható az a&o honlapján.

Az egykori belvárosi irodaházból kialakított épület a felújítást követően letisztult és modern hostelként nyitja meg kapuit a vendégek előtt, összesen 120 szobával. Az átalakítás során megőrizték az épület 1960-as évekbeli homlokzatát, tágas belső udvara pedig az egész környék számára kellemes, zöld pihenőövezetet kínál majd.

„Az Arno partján, a tenger és az Appenninek között fekvő Firenze hangulatát, ragyogó művészetét és kultúráját az év bármely szakában érdemes megtapasztalni. Legyen szó egy hosszabb városnézésről, egy rövid kiruccanásról, vagy éppen munkáról, a város egész évben inspiráló, remek úti cél családoknak, pároknak és az egyedül utazóknak is” – ajánlja Firenzét az a&o alapítója, Oliver Winter.

 Az a&o fő célcsoportját jelentő csoportok, például iskolai osztályok számára szintén kiváló választás a toszkán város, ráadásul a berlini cég egész évben vonzó ajánlatokat kínál részükre, különösen a főszezonon kívül.

A Via Mannelli 119. szám alatt található épület a Campo di Marte vasútállomás mellett helyezkedik el, így ideális kiindulópont Firenze és a régió felfedezésére.

Az állomásról 15 percenként közlekedő vonattal elérhető a Santa Maria Novella központi pályaudvar, de maga a hostel is mindössze félórás sétára fekszik a történelmi központtól, a Piazza del Duomo tértől.

A hostel vendégei ezáltal könnyedén elérhetik Európa negyedik legnagyobb templomát, a város legrégebbi hídját, a 14. századi Ponte Vecchiót,a Medici család székhelyeként ismert Palazzo Pittit, a város egyik legszebb terét, a Piazza della Signoriát, a világhírű Uffizi Képtárat de Vinci és Raffaello műveivel, vagy akár a Galleria dell’Accademia épületét Michelangelo közel 16 méteres Dávid-szobrával.

Az a&o célja, hogy 2025-re Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca legyen. A lánc egy vendégéjszakára számított szén-dioxid-kibocsátása már most csupán 3,73 kilogramm, ami akár 80 százalékkal alacsonyabb, mint a versenytársaiknál. Firenzei, ötemeletes szálláshelyük tetején fotovolatikus napelemrendszert helyeztek el, amelynek segítségével megújuló energiát állítanak elő, ebből a környékbeliek is közvetlenül részesülnek, valamint a meleg víz előállításához is nap- és hőenergiát hasznosítanak.

The post Firenzében nyitja meg 39. hosteljét az a&o appeared first on BellaCafe.hu.

Hasonló tartalmak

Hirdetés

Cimkék

Keresés