:

Hamarosan rakétavédelmi műholdakat tesztel az USA

Hamarosan rakétavédelmi műholdakat tesztel az USA

Hamarosan igazi rakétákon is kipróbálná az Egyesült Államok az új rakétavédelmi műholdrendszerét – írja az Interesting Engineering az amerikai Űrfejlesztési Ügynökség bejelentése alapján. A próba pontos ideje nem ismert, de feltehetőleg az elkövetkező néhány hétben sor kerül rá.

A rendszert a L3Harris Technologies nevű vállalat és Elon Musk űrcége, a SpaceX fejleszti, a program keretein belül az elmúlt évben 8 műholdat bocsátottak fel. Az USA azt tervezi, hogy saját maguk által kilőtt rakétákat figyeltetnek meg az eszközökkel az első teszt alkalmával, ennél több részletet azonban még nem tudni.

Az ország azt szeretné elérni, hogy a rendszerrel majd képes legyen az egész világot monitorozni, hogy azonnal értesülhessenek a rakétaindításokról, történjenek azok bárhol.

Erre azonban még éveket kell várniuk, ugyanis a globális lefedettséghez legalább 40 műholdra lenne szükségük. Hosszú távon azonban ennél is több a cél, összesen 100 eszközt akarnak pályára állítani.

Kapcsolódó Műholdpusztító űrfegyvert fejleszt Oroszország az Egyesült Államok szerint Egyes értesülések szerint atomfegyverről lehet szó.

The post Hamarosan rakétavédelmi műholdakat tesztel az USA first appeared on 24.hu.