:

Pont gamer tabletet ne gyártana a Lenovo?

Pont gamer tabletet ne gyártana a Lenovo?

A Lenovo napjaink egyik legnagyobb PC gyártója, a globális piac legalább negyede a kínai vállalaté, és a cég nemcsak a hagyományos munkaállomások és mindennapos használatra szánt laptopok szegmensében erős, de a kifejezetten játékra szánt megoldásoknál is. A cég ezen a területen is igyekszik minden irányba terjeszkedni, ezt bizonyítja a tavaly debütált, hordozható kütyüjük, a Legion Go is, és ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy a napokban a gyártó előrukkolt egy kifejezetten videójátékra szánt táblagéppel is – ami júnistól hazánkban is elérhető lesz.

A nem meglepő módon Legion Tab néven érkező megoldás 8,8 hüvelykes QHD+ kijelzővel rendelkezik, az operációs rendszer természetesen Android, a burkolat alatt pedig egy négy nanométeres gyártástechnológiával készült Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, 12 gigabájt LPDDR5X memória, illetve 256 gigabájt beépített háttértár (UFS 3.1) dolgozik. Utóbbi microSD kártyával tovább bővíthető (1 TB), és a táblagép megkapta a Legion ColdFront: Vapor technológiát is – ez felel a megfelelő hűtésért.

Gamer eszközről lévén szó, nemcsak játékok futtatásához nélkülözhetetlen komoly teljesítményt ígér a gyártó, de arra is lehetőség lesz, hogy szabályozzuk az eszközt, méghozzá három fokozatban. A Beast mód minden erőforrást kisajtol a gépből az erőforrásigényes programokhoz, a Balanced a teljesen hétköznapi használatnál jöhet jól, az Energy Saving fokozattal pedig a lehető legjobb üzemidő hozható ki a tabletből.

Lenovo

A combos hardver ellenére a dizájn egészen kecsesnek mondható, hiszen az eszköz mindössze 7,6 milliméter vékony, a súlya pedig 350 gramm. A 8,8 hüvelykes PureSight kijelző 144 Hz-es képfrissítésre képes, 2560 x 1600 pixeles felbontás és maximum 500 nit fényerő mellett. A kijelző különleges és meglehetősen egyedi tulajdonsága továbbá, hogy beépített haptikus rendszert is kapott a még intenzívebb játékélmény érdekében.

Az akkumulátor 6550 milliamperórás, maximum 45 wattos töltéssel, a Qualcomm Quick Charge 3.03 technológiával ellátott USB-C porton keresztül, ami DisplayPort 1.4 támogatást is kapott, így a táblagéphez akár külső kijelző is csatlakoztatható. A Legion Tab ugyanakkor rendelkezik egy második, a gép bal szélére került USB-C porttal is, hogy a gép akkor is kényelmesen tölthető legyen, ha éppen vízszintes módban használjuk. Emellé pedig adott a három csatornás Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.3 kapcsolat is.

Kapcsolódó Mennyibe kerül manapság játszani? PC, konzol, kiegészítők és játékok. Mennyit kell költeni napjainkban erre a hobbira?

The post Pont gamer tabletet ne gyártana a Lenovo? first appeared on 24.hu.