:
Breaking News

Itt a program, ami feljavíthatja a rossz minőségű videókat

Itt a program, ami feljavíthatja a rossz minőségű videókat

Az Adobe bejelentett egy új, VideoGigaGAN elnevezésű kísérleti mesterséges intelligencia funkciót, amellyel elmondásuk szerint nyolcszorosára lehet nagyítani a videókat, anélkül hogy zajossá válna a felvétel, írja az Engadget.

A vállalat közölte, a GAN (General Adversarial Networks) technológia felülmúlja a korábbi, Video Super Resolution (VSR) módszert, ugyanis az új fejlesztés nem torzít, hanem élességet és részletgazdagságot ad. Ugyanakkor a GAN-alapú videószerkesztés korábbi megoldásaiban rendre tetten lehetett érni a mesterséges intelligencia hallucinációit, furcsaságait.

Az Adobe szerint ezt sikerült leküzdeni, és a felvételek valóban jól néznek ki, bár nem tudni biztosat azok hátteréről. 

A cég ugyanakkor jelezte, hogy a mesterséges pixelek hozzáadása miatt nem lesz használható kriminalisztikai videójavításra a program, de a régi magánfelvételek javítására remek megoldás lehet.

Amennyiben a fejlesztést olyan Adobe programokhoz csatolják majd, mint a Premiere Pro vagy az After Effects, a videókészítők sokkal szebbé tehetik majd az alacsony felbontású felvételeket, már ha a mesterséges intelligencia szabályozása miatt egyáltalán kereskedelmi forgalomba kerülhet hasonló megoldás.

Kapcsolódó Égető kérdést hagy megválaszolatlanul az EU egyik legfontosabb törvénye Az Európai Unió történelmi törvénytervezete hatalmas előrelépés az MI szabályozása felé, de semmit nem kezd a kontinens lemaradásával.

The post Itt a program, ami feljavíthatja a rossz minőségű videókat first appeared on 24.hu.