:

Ezeket az újdonságokat jelentette be az Apple

Ezeket az újdonságokat jelentette be az Apple

Május 7-én több újdonságot is bejelentett az Apple az egyik éves eseményén: a gyorsabb neurális processzor mellett új tableteket, vala mint egy új varázsceruzát és billentyűzetet is bejelentett a cupertinói vállalat, írja a Verge.

A 3 nanométeres gyártástechnológiával készülő M4 chipről azt állítja az Apple, hogy másodpercenként 38 billió műveletet képes végrehajtani, ezzel pedig maga mögé utasít minden mesterséges intelligenciával dolgozó eszközben zakatoló lapkakészletet. A 2022-es iPad Prókban lévő M2-es chipekhez képest ráadásul másfélszer gyorsabb.

OLED panelt kaptak a Pro iPad-ok

Ahogy arra számítani lehetett, az átlagfelhasználóknak szánt Air modellek mellett a professzionális felhasználásra alkalmas Pro paletta is megújult. Ez utóbbi a pletykákat igazolva megkapta az OLED kijelzőt, amelyet Tandem OLED-nek hív az Apple. Nem véletlen a megnevezés, ugyanis két egymásra épített OLED panelből áll.

A 11 és 13 hüvelykes modellek is megkapják az új kijelzőt, előbbi ráadásul mindössze 5,3 mm, míg utóbbi 5,1 mm vékony készülékházat kapott.

Az új panel 1000 nites csúcsfényerővel bír, mely HDR tartalmak esetén 1600 nitre emelkedhet. Azok számára, akik a matt kijelzőt kedvelik, a nano-textúrás bevonat először lesz elérhető ezekkel az új iPad Prókkal, de csak az 1 és 2 TB-os változathoz, nagyjából 50 000 Ft-os felárért cserébe.

Apple

A 11 hüvelykes iPad Pro 256 GB tárhellyel 500 ezer forintos kezdőárral kerül piacra, míg a 2 TB-os kimaxolt konfigurációért pedig 1 millió 150 ezer forintot kérnek. A 13 hüvelykes modell 650 ezer forintról indul, a csúcsváltozat pedig 1 millió 300 ezer forintba kerül.

Felcsavart iPad Air és az extrák

Az új modellek 11 és 13 hüvelykes méretben és 4 színben érkeznek, írja a Tech2. A tárhely 128 GB-tól indul és egészen 1 TB-ig konfigurálhatjuk, a kiváló teljesítményről pedig a már jól ismert M2-es chip gondoskodik. Az új generáció állítólag nagyjából 50 százalékos teljesítményjavulást hoz az M1-es megoldáshoz képest és akár háromszor gyorsabb is lehet bizonyos funkciókban, mint az A12 Bionic-kal szerelt változat. A 11 hüvelykes változat 300 ezer forintról indul, a 13 hüvelykes modell pedig 400 ezerről.

Apple

Emellett persze új kiegészítőkkel is szolgált az Apple. Megérkezett az új Magic Keyboard billentyűzet, ami bár könnyebb és kisebb, mint az előd, így is elfért rajta egy funkciósor, mely a leghasznosabb gyorsgombokat teszi könnyen elérhetővé. A 11 hüvelykes mérethez készült új billentyűzet 150 ezer forintos áron, míg a 13 hüvelykes modellhez 170 ezerért rendelhetünk akár magyar nyelvű klaviatúrát is.

Természetesen az Apple Pencil frissítése sem maradhatott el a sok újdonság mellet: így bemutatkozott az Apple Pencil Pro.

A kompakt érintőceruza megnyomásával most már egy menüt is előhozhatunk, van haptikus visszajelzés és az ecsetformák is menet közben módosíthatók. Ha pedig elhagynánk, a Find My integráció segít. Az Apple Pencil Pro május 15-től érhető el, az ára pedig 63 ezer forint.

Kapcsolódó Az iPad-felhasználók élete is megváltozik Európában A telefonok után a táblagépek rendszere is nyitottabbá válik.

The post Ezeket az újdonságokat jelentette be az Apple first appeared on 24.hu.