:

Ennyibe kerül itthon az új Nokia 3210

Ennyibe kerül itthon az új Nokia 3210

A szivárgások után a HMD hivatalosan is bemutatta a 25 évvel ezelőtt piacra dobott Nokia 3210 modern utódját, ami hazánkban 31 900 forintért lesz kapható május mözepétől, méghozzá arany, tengerkék, és sötétszürke színekben.

HDM

A Nokia márkát birtokló Human Mobile Devices szerint a “butatelefonok” visszatérőben vannak: a cég 2023-ban megduplázta az ikonikus Nokia 2660 Flip eladásait, és a vállalat 2024-ben további növekedést vár a klasszikus telefonok piacán.

A vállalat novemberben, az Egyesült Királyságban végzett kutatásából kiderült, hogy az emberek naponta átlagosan 3 óra 46 percet töltenek telefonozással, a Z generáció 61 százaléka pedig időnként tudatosan szakít az okostelefonjával. A “dumbphone-boom” jelenség egyik oka tehát, hogy a klasszikus készülékek egy kis kikapcsolódást nyújtanak a másodpercenként felbukkanó értesítésektől, miközben a 16-24 évesek közül tízből közel négyen (38%) aggódnak amiatt1, hogy túl sok időt töltenek az okostelefonjukon.

Az új Nokia 3210-ben a gyártó szerint minden megvan, amit egy igazi klasszikustól várunk: 2 megapixeles, vakus kamerával és egy 1450 milliamperórás akkumulátorral érkezik, amire a legkeményebb fesztiválozás közben is napokig lehet számítani. Az sem elhanyagolható továbbá, hogy az örök klasszikus Snake sem maradhat ki belőle.

Ahogy az már napokkal korábban kiszivárgott, a legőjabb Nokia butatelefon képes csatlakozni a 4G hálózatokhoz, 2,4 hüvelykes IPS LCD kijelzővel szerelték fel, ami maximum 240 x 320 pixel megjelenítésére képes, a működésért pedig egy 1 GHz-es Unisoc T107 lapka felel. Emellé érkezik 64 megabájt RAM, de a készülék microSD kártyák fogadására is alkalmas, méghozzá 32 gigabájtos méretig.

Adott továbbá a Bluetooth 5.0 kapcsolat, a töltés (az EU-s törvényeknek megfelelően) egy USB-C porton keresztül lehetséges, a hátlapi kamerával 720p felbontású videók rögzítése is lehetséges lesz, és a mobil két SIM-kártya kezelésére is képes.

Kapcsolódó TOP24 A valaha készült legikonikusabb mobiltelefonok Összeszedtük a legikonikusabb mobilokat, amik közül csak három okostelefon!

The post Ennyibe kerül itthon az új Nokia 3210 first appeared on 24.hu.