:

The Boxoffice Kingdom of the Apes

The Boxoffice Kingdom of the Apes

Mivel semmi ellenfele nem volt, így nem meglepő módon a hétvége nyertese a Kingdom of the Planet of the Apes, ami 58,4 milliót akasztott az odakinti hétvégéjén. Bőven több fiatal volt rá kíváncsi, mint a Fall Guyra, így nem meglepő, hogy simán agyonverte azt. Persze az igazi ellenfél az előző Planet of the Apes-film volt.

A 7 évvel korábbi War for the Planet of the Apes akkor 56.3 millióval kezdte a pályafutását Amerikában, amivel összesítve 489 millióig ment. Előbbi számnál nyilván jobb lehetne a mostani Ape film nyitása, de a fránya inflációval azért csak alatta van ténylegesen. Azért a Kingdom of the Planet of the Apes bevételét a nemzetközi piac is segíti, mert összesítve már 131 milliónál jár. Amúgy 160-ba került, itt nem igazán tudtak spórolni, hiszen a majmokat továbbra is CGI-jal kell tolni mindenképp. Ha ennek is összejönne a majdnem 500 akkor profitban lenne, de igazából még ha nullszaldó is a vége, akkor is lesz szerintem folytatás, reménykedhetnek abban, hogy a 2. rész még többet hoz.

Mindemellett a Fall Guy csak 51%-ot esett, bár nem túl magasról, és a második hétvégéjén is hozott egy 13,7 milliót odakinn. Összesen 49,7-nél tart, ami azért nem fényes. Az igazi összehasonlítés a Bullet Train, ami 555-ot esett anno, 13,4-et hozva, szóval egyelőre annak az ívén maradt a rendező új filmje, ami azért sajnos kicsit drágább volt annál. Ez nem siker, de nem is hatalmas bukta azért.