:

Ez most a legjobb mobil, ha fotózásról van szó

Ez most a legjobb mobil, ha fotózásról van szó

Márciusban még a Honor Magic6 Pro számított a piac legjobb kamerás mobiljának a DXOMark tesztlabor szerint, de a független csapat május közepén új királyt választott: immár a Huawei Pura 70 Ultra számít az új csúcsnak a telefonos fotózás szempontjából. A nemrég debütált készülék hátlapján egy 50 megapixeles főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles  makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera taláható.

A Huawei Pura 70 Ultra összesen 163 pontot szedett össze a független labor tesztje során, ami az eddigi legmagasabb pontszámot az okostelefonkamera-rangsor történetében. A DXOMark szakértői kiemelték a HUAWEI Pura 70 Ultra rekordot döntő Ultra Speed Snapshot funkcióját, ami akár óránként 300 kilométeres sebességig lehetővé tesz nagy sebességű fényképezést, így olyan rövid ideig tartó pillanatok is megörökíthetők, mint egy kisállat rohanása, vagy egy pörgős sportesemény legizgalmasabb megmozdulásai. A készülék emellett magas, 125-ös pontszámot kapott az autófókusz-funkciójára, a pontosság és sebesség miatt.

Huawei

A szakértők dícsérik továbbá a telefon Ultra Lighting Pop-Out kameráját is, ahol a visszahúzható kameraszerkezet az Advanced Rotatory Transmission System megoldás révén automatikusan kinyúlik felvétel közben, így több hely szabadul fel a belső kameraszerkezeten belül. Ennek hála a kamera képérzékelő szenzoraira több fény jut, ami tágabb dinamikatartományt, jobb éjszakai felvételeket jelent.

A DXOMark szerint a készülék „dinamikatartománya nagyon széles, és a kontrasztok kiemelkedőek, ha a fényképeket HDR-képernyőn nézzük”, illetve „a színek nagyon kellemesek a HDR-kijelzőn”.

A Huawei Pura 70 Ultrát még április végén leplezte le a gyártó. A kiváló fotós képességek mellé 6,8 hüvelykes LTPO OLED kijelző dukál, 120 Hz-es képfrissítéssel, 1260 x 2844 pixeles felbontással és egyedi Kunlun üveggel. A burkolat alatt egy hét nanométeres gyártástechnológiával készült, nyolcmagos Kirin 9010 processzor dolgozik, 16 gigabájt memória és minimum 512 gigabájt háttértár társaságában. Az akkumulátor 5200 milliamperórás, ami 100 wattal tölthető vezetékn, illetve 80 wattal vezeték nélkül.

Kapcsolódó Remek mobil a Honor Magic6 Pro, de vajon megér-e bő félmilliót? A Honor évről évre egyre jobban felnő a csúcs mobilgyártókhoz, amelynek remek példája az 550 ezer forintos Magic6 Pro is.

The post Ez most a legjobb mobil, ha fotózásról van szó first appeared on 24.hu.