:

Az ASUS elsőként dobja piacra a AI-laptopok új generációját

Az ASUS elsőként dobja piacra a AI-laptopok új generációját

Az IT-szektor már jó ideje a mesterséges intelligenciától hangos, az első valóban AI-képes laptopok pedig már decemberben piacra is kerültek itthon. Nemrég azonban elérkezett az új generáció ideje, mely valóban készen áll arra, hogy a felhasználók a mindennapi életük részévé tegyék a mesterséges intelligenciát. Az ASUS Vivobook S 15 (S5507) a Copilot+ PC-k úttörőjeként kerül reflektorfénybe és elsők között kínálja a produktivitás és a kényelem új szintjét a laptopok piacán.

Az ASUS Vivobook S 15 (S5507), amely a Microsoft olyan élvonalbeli AI szoftverfunkcióival is rendelkezik, mint például a Copilot, a Live Captions és a Recall, nemcsak lenyűgöző funkcionalitást kínál, hanem hardveresen is kiemelkedik a többi laptop közül. Merüljünk el a részletekben:

– Kimagasló üzemidő: A Vivobook S 15 lenyűgöző, több mint 17 órás akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhet, így egy teljes napodat végig tudja kísérni.

– Lenyűgöző kijelző: Minden Vivobook S 15 konfiguráció 3K OLED kijelzővel rendelkezik, amely tartalomfogyasztás és tartalomgyártás esetén is kivételes élményt nyújt. Ráadásul ez a kijelző szemkímélő kialakítású, mivel a hagyományos LCD-kijelzőkhöz képest 70%-kal kevesebb kék fényt bocsát ki.

– Átfogó I/O portok: A tartozékokkal való egyszerű csatlakoztathatóság érdekében a Vivobook S 15 4db USB-porttal, HDMI-porttal, microSD kártyaolvasóval és audiocsatlakozóval is rendelkezik.

Miért fontos ez a mérföldkő?

A ChatGPT már bevezette a nagy nyelvi modelleket a tömegek számára, és generációváltást indított el a technológiai iparban, mellyel az adatközpontok számítási teljesítménye alig tudja tartani a lépést. Manapság ezen műveletek több mint 60%-át már a felhőben végzik, ami az előfizetési költségek ugrásszerű növekedéséhez vezetett, hiszen az egyre növekvő számban megjelenő szolgáltatások árába a fenntartási költségeket is beépítették. Egy átlagos tartalomkészítő felhőszolgáltatási számlája ma már akár kétszerese is lehet annak, mint amit különféle zene- és streamingszolgáltatásokra költ el egy hónapban. Ez a tendencia valószínűleg folytatódni fog, hacsak egyes számítási feladatok nem kerülnek át a felhőből közvetlenül a számítógépekre. A felhő- és a helyi szolgáltatások kombinálása tehát költséghatékonyabbá és biztonságosabbá teszi a mesterséges intelligencia használatát, mivel a szolgáltatások és alkalmazások helyben futtatják majd az AI-folyamatokat.

Qualcomm ARM CPU

A Copilot+ PC-k együtt debütálnak a Qualcomm Snapdragon X Elite processzorral, mely az első olyan CPU, amelyet “Windows on ARM” futtatására terveztek. A technológia rajongói évek óta álmodoznak erről a pillanatról, és olyan kulcsfontosságú előnyöket dicsérnek a hagyományos laptopokkal szemben, mint a nagyobb teljesítmény alacsonyabb energiafogyasztás mellett és a drasztikusan megnövekedett akkumulátor-üzemidő. Az ARM-alapú CPU-k a versenytársaikhoz képest lényegesen jobb energiahatékonyságot kínálnak, és a csúcsteljesítményt a fogyasztás mindössze harmadával érik el, ami eddig nem tapasztalt akkumulátor-üzemidőt jelent a felhasználók számára.

A Vivobook S 15 (S5507) a legelső ilyen modell, amelyet már ma előrendelhetsz az ASUS hivatalos online márkaboltjában.

The post Az ASUS elsőként dobja piacra a AI-laptopok új generációját first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés