:

Itt a Sonos első fejhallgatója, ami az Apple-nek és a Sony-nak állít konkurenciát

Itt a Sonos első fejhallgatója, ami az Apple-nek és a Sony-nak állít konkurenciát

A Sonos régóta meghatározó szereplő a hangcuccok piacán, és a cég elsősorban a prémium kategóriás hangsugárzóiról és soundbarjairól ismert, de van közös projekjük az IKEA-val is, Symfonisk néven. Az amerikai vállalat tavaly az Era 100 és térhangzásra kihegyezett Era 300 hangszórókkal újította meg a kínálatát, a legújabb termékük viszont egy teljesen új termékkategóriát kíván meghódítani, méghozzá a felsőkategóriás zajszűrős fejhallgatókét, olyan már jól bejáratott modelleknek állítva konkurenciát, mint például a Sony WH-1000XM5 vagy éppen az Apple AirPod Max.

A Sonos Ace névre keresztelt füles június 5-én kerül forgalomba világszerte, és hazánkban 195 500 forintért lesz beszerezhető.

A gyártó láthatóan nem volt szívbajos az árat illetően, és a fülesért kért összeget láthatóan a már említett Sony (~130 ezer forint) és Apple (~230 ezer forint) termékek közé lőtték be, jelezve, hogy az Ace valamivel többet tud, mint a japánok aktuális csúcsmodellje, viszont még mindig olcsóbb, mint az almás fejhallgató.

Sonos Sonos Ace

A Sonos május 21-én leleplezett, fehér és fekete színben érkező újdonsága a dizájnt illetően inkább az Apple megoldására hajaz, de visszaköszön benne a gyártó jól megszokott és letisztult formavilága is. Az Ace emellett kipipál mindent, amit manapság egy felső kategóriás fülestől elvárhatunk.

Adott a hi-fi hangzás az egyedi 40 milliméteres meghajtóknak hála, amik a gyártó ígérete szerint minden tartományt precízen és tisztán szólaltatnak meg, legyen szó zenéről, podcastokról, vagy akár a beérkező telefonhívásokról – a füles telefonhoz csatlakoztatva természetesen headsetként is használható lesz. Nem hiányzik a 3,5 milliméteres jack bemenet, és a veszteségmentes audio elérhető lesz minden olyan androidos okostelefon esetében, ami támogatja a Qualcomm Snapdragon Sound AptX kodeket. Emellé jön a Dolby Atmos és a Sony 360 Reality Audio támogatása, így az Apple Music, az Amazon Music, a Tidal és a Deezer esetében elérhető a veszteségmentes zenehallgatás és a spatial audio. Az eszköz alapvetően Bluetooth 5.4 kapcsolaton keresztül kommunikál, a kagylók külseje pedig érintésérzékeny, a füles így különböző gesztusokkal vezérelhető. Nem hiányzik a mikrofonokat is használó aktív zajszűrés (ANC) sem, ami kizárja a külvilágot, és emellé elérhető lesz a külvilágot felerősítő Aware mód is, ha az utcán vagy egy irodában használnánk az eszközt. Üzemidő terén egyetlen töltéssel 30 óra hozható ki a fülesből, méghozzá zajszűréssel együtt, a gyorstöltésnek hála pedig mindössze 3 perc alatt 3 órára elegendő energia juttatható a telepbe az USB-C porton keresztül. A fejhallgató filmezés közben is támogatja a Dolby Atmos formátumot, tehát a a füles térhatású hangot biztosít. Legalábbis akkor, ha van Sonos Arc hangprojektorunk, ugyanis ehhez csatlakozva érhető el a funkció, csupán egyetlen érintéssel: ilyenkor a soundbar elhalkul, és a fülesen keresztül élvezhető a térhatású hang. Ez a lehetőség a június 5-ei megjelenést követően fokozatosan válik majd elérhetővé az év további részében Beam, Beam Gen 2 és Ray hangprojektorokkal is. A füles hangzása a megújult Sonos alkalmazáson keresztül testreszabható lesz, az eszközt felvértezték továbbá a Dolby Head Tracking technológiával, ezzel biztosítva (mozgás közben is) a legélethűbb hangélményt. Emellé még idén megérkezik rá a Sonos saját fejlesztésű TrueCinema megoldása is, ami feltérképezi az életterünk akusztikáját, és a gyártó ígérete szerint a fülest viselve is olyan hangélményt fog biztosítani, mintha egy komolyabb hangrendszer dolgozna körülöttünk.

Maga a fejhallgató 312 grammos, a külső részek és a rozsamentes acél pánt fejvédő borítása matt hatású műbőr, a kagylók memóriahabos kialakításúak, ráadásul könnyedén cserélhetők.

A füles mellé tartozik egy részben újrahasznosított anyagokból készült hordozható keménytok is, amiben helyet kapott egy kisebb kábeltároló, ebbe helyezhető az alapcsomag részét képező USB-C/USB-C töltőkábel, illetve a jack/USB-C vezeték is.

Sonos Kapcsolódó A Sonos Era 100 sokkal több, mint egy szimpla hangszóró Hangsugárzóként, okoshangszóróként és szimpla zenehallgatás közben is megállja a helyét.

The post Itt a Sonos első fejhallgatója, ami az Apple-nek és a Sony-nak állít konkurenciát first appeared on 24.hu.