:
Breaking News

A Google után az OpenAI-jal is lepaktált a Reddit

A Google után az OpenAI-jal is lepaktált a Reddit

Megállapodást kötött az OpenAI és a Reddit, melynek eredményeként a mesterséges intelligencia cég folyamatos, valós idejű hozzáférést kap a közösségi platformon közzétett tartalmakhoz, írja a Verge.

Ez az alku lehetőséget ad a Sam Altman vezette cég számára, hogy saját termékeibe integrálja a platformon zajló diskurzusokat, hogy azokon képezze modelljeit. Cserébe a Reddit új mesterséges intelligencia-alapú funkciókat biztosíthat a redditorok és moderátorok számára, és az OpenAI nagy nyelvi modelljeit (LLM) is használhatja alkalmazások készítéséhez.

A Reddit számára duplán előnyösnek bizonyult ez a megállapodás, ugyanis ez év elején a Google-lel is hasonló szerződést kötött, 60 millió dollár fejében.

Így tehát mindkét nagy MI-fejlesztővel partnerségi kapcsolatban van. Ez különösen jól jött annak fényében, hogy nemrég lépett tőzsdére a cég: a részvényeik értéke pedig alaposan meg is emelkedett az üzlet hallatán.

A két cég között korábban is volt kapcsolat, ugyanis Sam Altman vezérigazgató is részvényese a Redditnek, ám a hivatalos kommunikáció szerint a független igazgatótanács hagyta jóvá az üzletet.

The post A Google után az OpenAI-jal is lepaktált a Reddit first appeared on 24.hu.