:

A három legjobb tejmentes „túrós” recept

A három legjobb tejmentes „túrós” recept

A ToTu csapata elhozta nekünk a három legnépszerűbb tejmentes „túrós” receptet. Sőt, a megkérdezettek legnépszerűbb finomságai glutén-, szója- és hozzáadott cukor-mentesek is egyben. Lepjük meg velük magunkat vagy ételérzékeny szeretteinket. Jó étvágyat hozzájuk!

ToTus rakott kifli (paleo)

Hozzávalók: 4-5 db a diétánkba illeszthető kifli, 2 dl ToTu ital, 3 dkg eritrit, 2 tojássárgája, fél dkg zselatin, teáskanálnyi kókuszolaj

A Totus réteghez: 60 dkg ToTu Rögös, 15 dkg eritrit, 3 tojássárgája, 2 citrom héja és leve, 1 dl kókuszkrém, 5 dkg mazsola

a habhoz: 5 tojásfehérje, fél dkg tojásfehérjepor,

5 dkg eritrit

A kifliket karikára vágjuk. A ToTu italt langyosra melegítjük az eritrittel. Feloldjuk benne a zselatint. Összekeverjük a tojássárgájával. A kifli szeletek felét belemártogatjuk, majd 25 x 25 cm-es, kókuszolajjal kikent, tűzálló tál aljába rakosgatjuk. Rásimítjuk a ToTu krémet, amihez a mazsola kivételével valamennyi hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nem kell teljesen simára, a krém maradhat kissé darabos is). Hozzáforgatjuk a mazsolát. Erre rakosgatjuk a szintén beáztatott maradék kiflit. A tojásfehérjében feloldjuk a fehérje port, majd az eritrittel együtt kemény habbá verjük. Ráhalmozzuk a kiflik tetejére, végül 175°C-os sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Kapros lazacos sajthelyettesítő

Hozzávalók:

20 dkg ToTu Rögös 20 dkg ToTu Krém, 1 teáskanál só, 2 teáskanál citromlé, 15 dkg kókuszolaj, 2-3 evőkanál finomra vágott kapor, 20 dkg füstölt lazac, 2 dl forró víz, 2 dkg por zselatin vagy 12 lap

A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a kapor kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a kaprot. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni. A “mozzarella” golyó volt a kiindulási alap. Ha kimarad a zselatin a receptből, akkor remek szendvicskrém lesz a végeredmény.

Egzotikus paleo torta

Hozzávalók:

a maracuja moussehoz: 8 dkg passion fruit püré, 4 gramm zselatin, 4 dkg eritrit, 2 dkg víz, 2 tojássárgája, 10 dkg kemény kókuszjoghurt, só

a tésztához: 2 tojás, 4 dkg őrölt mandula, 3 dkg eritrit, só

az ananászos töltelékhez: fél doboz cukormentes ananász befőtt, a levéből is a fele, 1/2 citrom leve, 1 dkg eritrit, 1 dkg kókuszreszelék, 8 gramm zselatin, 3-5 cl fehér rum, 1 dkg kókuszliszt

az angolkrémhez: 10 dkg kókusztej, 2 tojássárgája, 1 teáskanál vaníliakivonat, 5-8 dkg eritrit, csipet só

a túró krémhez: 20 dkg ToTu Rögös, 20 dkg ToTu extrán krémes, 20 dkg sűrű kókuszjoghurt, fél bio citrom reszelt héja és leve, 10 gramm por zselatin, 1/2 dl forró víz

A tetejéhez: 7,5 dkg passion fruit püré, 7,5 dkg cukormentes baracklekvár, 5 gramm zselatin, 2 dkg eritrit

A maracuja moussehoz a pürét a zselatinnal forrásig melegítjük. Ha feloldódott a zselatin, a tűzről levéve kihűtjük. Fontos, hogy ne maradjon meleg! A joghurtot a fagyasztóba tesszük, annyi időre, amíg a tojáshabot készítjük. Az édesítőt a vízzel 120°C-osra melegítjük. A tojássárgákat csipetnyi sóval fehéredésig verjük. A verést tovább folytatva óvatosan hozzácsorgatjuk a forró szirupot. Kemény habbá verjük kb. 5-8 perc alatt. Két részletben a püréhez forgatjuk. A behűtött joghurtot laza habbá verjük, és szintén két részletben a tojáshabos keverékhez forgatjuk. Az inzert forma középső karikájába töltjük. Megfagyasztjuk.

A piskótához a tojást, csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mandulával elkevert eritritet. Sütőpapírra 22 cm-es tortalapot kenünk, és 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.

Az ananászos töltelékhez az ananászt a lével, a citrommal, az eritrittel és a kókuszreszelékkel összeturmixoljuk. A zselatinnal forrásig melegítjük. Ha feloldódott a zselatin levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kókuszlisztet is. Félretesszük. Kihűtjük.

Az angolkrémhez a kókusztejet a tojássárgákkal, a vaníliával, az eritrittel és a sóval vízgőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük. Kb. 80°C-osnak kell lennie. Amikor már szinte csak habnak látjuk, akkor jó. Langyosra hűtjük.

A „túrókrémhez” a kókuszjoghurtot fagyasztóba tesszük 15 percre, majd kemény habbá verjük. A forró vízben feloldjuk a zselatint. A ToTu Rögöst, a ToTu extrán krémest a feloldott zselatinnal, a citrom levével és reszelt héjával valamint az angol krémmel egyneműre turmixoljuk. Végül két részletben hozzáforgatjuk a joghurt habot is.

A tetejéhez a hozzávalókat forrásig melegítjük. A tűzről levéve hagyjuk, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Kihűtjük.

A torta összeállítása: A piskótát az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortagyűrűbe tesszük. Ráhelyezzük a formából kivett, megfagyott maracuja mousse gyűrűt. A közepébe simítjuk az ananászos krémet. Rá és köré töltjük a túrókrémet. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Rásimítjuk a sárgabarackos, maracujás zselét. Még annyi időre, amíg ez a réteg is megszilárdul, visszatesszük a hűtőbe.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

The post A három legjobb tejmentes „túrós” recept appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés