:

Dr. Csomai Zitát Csodanő Díjjal tüntették ki

Dr. Csomai Zitát Csodanő Díjjal tüntették ki

Egyedi hozzáállás az egészségmegőrzés és az egészséges életmód népszerűsítése terén.

Dr. Csomai Zita nyerte a közönségdíjat a 2024-es Carrie Csodanő Díj Társadalmi felelősségvállalásban kiemelkedő kategóriában. Az orvos-természetgyógyász kiemelkedő elismerésben részesült a Carrie Magazin által odaítélt Csodanő Díj nyerteseként, mely a fókuszt az egészségmegőrzés és az egészséges életmód fontosságára helyezi. Hiszen elismert, rendkívüli tevékenysége azon túl, hogy az egészségügyi ismeretek népszerűsítésére irányul, a betegek, szakemberek oktatására és támogatására is kiterjed.

Fotó – Szabóné Lotz Klára

Aktív egészségügyi szakemberként nemcsak egészséges életmódra ösztönöz, hanem megoldásokat kínálva tanít is arra. Mindennapi tevékenysége során részleteiben mutat rá arra, miért alakulnak ki betegségeink, és mit kell, lehet tenni azok megelőzése vagy kezelése érdekében. Az általa végzett holisztikus megközelítés az akadémikus orvoslással ötvöződik, mely különlegessé teszi tevékenységét és az eredményeket, amelyeket elért.

Dr. Csomai Zita díjazása hangsúlyos jelentőséggel bír a mai egészségügyi környezetben, ahol az egészségmegőrzés és az információhoz való hozzáférés kritikus fontosságú a betegek gyógyulása szempontjából.

Mind a mellett, hogy ingyenes hazai és nemzetközi előadás körutakat tart, részt vesz tudományos rendezvényeken, konferenciákon, kutatásokban, könyveket ír, lektorál, vizsgáztat, szakembereket képez, melyek mellett praktizál is, és az általa tartott közel 50 betegség specifikus tanfolyam jelentős mértékben hozzájárul az egészségügyi és társadalmi jólét előmozdításához. Az általa nyújtott sokoldalú tevékenység és elkötelezettség kiemelt jelentőséggel bír a mai egészségügyi környezetben, ahol az egészségmegőrzés és az információhoz való hozzáférés kritikus fontosságú a betegek gyógyulása szempontjából.

A társadalmi felelősségvállalásra való figyelemfelkeltés különösen fontos a mai egészségügy területén, mivel ezek az intézkedések közvetlenül és pozitívan befolyásolják az emberek életminőségét. Olyan szakemberek mint Dr. Csomai Zita, akik kiemelkedő munkát végeznek ezen a területen, megmutatják, hogy az egészségügyi szakemberek szerepe nem korlátozódik csupán a betegségek kezelésére, hiszen társadalmi változásokat is előidézhetnek. Az egészségügyi társadalmi felelősségvállalás díjazása tehát nem kizárólag az egyéni teljesítmény elismerése, hanem a közösségi egészségmegőrzési törekvések előtérbe helyezése is.

Dr. Csomai Zita példája inspiráló lehet más szakemberek számára is, hogy szélesebb közönségre gyakoroljanak hatást, így közvetve hozzájáruljanak a társadalom egészségtudatosságának növeléséhez.

A Carrie Csodanő Díj Társadalmi Felelősségvállalás kategóriájában való elismerése példaértékű, mivel rávilágít arra, hogy az egészségügyi szakemberek tevékenysége messze túlmutat a kórházak és rendelők falain.

– Nagy vágyam, és ezen dolgozom, hogy a nyugati orvoslás és a természetgyógyászat egymással kiegészülve, együtt működjön, hiszen a megelőzésben, a kiegészítő kezelésekben, a rehabilitációban óriási szerepe van az életmódnak, a táplálkozásnak, a mozgásnak, a légzésnek, a lelki terápiáknak, a stressz kezelésének, de erre a nyugati ellátórendszerben nincs idő, kapacitás – kezdte Dr. Csomai Zita, aki széles rétegben foglalkozik az egészségmegőrzéssel.

– Vizsgáztatok és szakértő vagyok az OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság)-ben, 4 szakterületen, mellette a Szakmai Kollégium Komplementer Medicina Tagozat tagja vagyok. A szakember oktatás mellett nagyon lényegesnek tartom a betegek edukációját is, számtalan ingyenes előadást tartok az ország minden pontján, rendezvényeken, egészségnapokon, iskolákban, gyerektáborokban vagy épp nyugdíjas klubokban.

A betegségek megelőzését, az egészséges életmódot tartom a legfontosabb kérdésnek, de természetesen kialakult probléma esetén a megoldás is legalább annyira lényeges. A gyógyításban mindig a holisztikus szemléletet alkalmazom, mind fizikai, mind lelki, energetikai oldalról közelítem meg a problémákat – zárta a szakember.

The post Dr. Csomai Zitát Csodanő Díjjal tüntették ki appeared first on BellaCafe.hu.