:
Breaking News

Megváltoztatja a fiatalok agyát az internetfüggőség

Megváltoztatja a fiatalok agyát az internetfüggőség

Megváltoztatja a fiatalok agyát az internetfüggőség – írja a The Guardian egy új tanulmány alapján.

A kutatás eredményei azt mutatták, hogy az internetfüggő kamaszok agyában csökkent a funkcionális összeköttetések száma a memóriáért és a döntéshozatalért felelős területeken. Ez a csökkenés függőségre való hajlamot és viselkedésbeli változásokat eredményeztek, amelyek összefüggésbe hozhatók a mentális egészséggel, a fejlődéssel, valamint a koordinációs képességekkel is.

Az internetfüggőség hosszú távú eredményeként pedig a fiatalok nehezebben lesznek képesek párkapcsolatokat fenntartani, társas tevékenységekben részt venni, ráadásul evési rendellenességek és alvászavarok is jelentkezhetnek náluk.

Max Chang a tanulmány társszerzője elmondta, a serdülőkor az emberek fejlődésének egy meghatározó szakasza, amely során jelentős változások mennek végbe a tudatunkban és a személyiségünkben is. Éppen ezért az agy ilyenkor különösen kitett a kényszeres internethasználatnak.

Chang azt remélni, hogy tanulmányuk segíthet az internetfüggőség korai jeleinek felismerésében, hogy az ezzel küzdő tinédzserek idejében segítséget kaphassanak. A szakértő szerint ez a kondíció pszichoterápiával kezelhető, de a legjobb lenne, ha nagy hangsúlyt fektetnénk a megelőzésre, amelyben jelentős szerepe van a szülőknek.

Kapcsolódó Többet hiányoznak az iskolából a sokat internetező kamaszok Az iskolakerülés és a betegség is nagyobb eséllyel fordul elő köreikben.

The post Megváltoztatja a fiatalok agyát az internetfüggőség first appeared on 24.hu.