:

Új korszak kezdődik az Apple történetében

Új korszak kezdődik az Apple történetében

Június 10-én, magyar idő szerint este hétkor vette kezdetét az Apple idei WWDC (Worldwide Developers Conference) rendezvénye, ami megszokottan a cupertinói cég szoftveres újdonságairól szól. Idén a legnagyobb újítások egyértelműen a mesterséges intelligenciával lesznek kapcsolatban, pontosan úgy, ahogy azt a Google és a Microsoft nemrégiben tartott eseményein is tapasztalhattuk.

Bár az Apple nagyon vigyázott arra, hogy ne szivárogjanak ki belsős információk, már lehetett arról hallani pletykákat, hogy az androidos mobilokhoz hasonlóan több testreszabási lehetőséget biztosít majd az Apple a soron következő iOS 18 megjelenésével. Emellett egy, az OpenAI GPT-4o-jához mérhető, sokkal intelligensebb Siri asszisztensről és persze a borítékolhatónak tekinthető generatív mesterséges intelligencia rendszerbe történő integrálásáról is sokat cikkeztek.

Hogy ez pontosan milyen formában valósul meg, az kérdéses, ugyanis az Apple a hírek szerint nem fektetett önálló MI-motorba, így lehetséges hogy a Google Geminije vagy az OpenAI ChatGPT-je szolgáltathatja majd a fejlesztéseket az Apple-felhasználók számára. Hogy emellett lesz-e olyan hardveres meglepetés, mint tavaly a Vision Próval, az hamarosan kiderül. Lássuk, mit főzött ki Tim Cook az Apple boszorkánykonyhájában!

Cikkünk folyamatosan frissül.

The post Új korszak kezdődik az Apple történetében first appeared on 24.hu.