:

Blockbuster watch: Furiosa, Garfield, Bad Boys 4

Blockbuster watch: Furiosa, Garfield, Bad Boys 4

Pótlásnak az utóbbi hetek mert teljesen letörve néztem a számokat, mivel szeretem a blockbuster filmeket is, és örültem volna, ha több Furiosa-szerű próbálkozás születik. De előbb a friss.

A Bad Boys: Ride or Die 56 millió amerikai dollárt szerzett az első hétvégéjén, a világ többi része ehhez hozzátett 49-et, így már 105 milliónál jár. 100-ba került, szóval ebből siker lesz. A képet az árnyalja, hogy covid előtti utolsó blockbuster volt az előző rész, ami a januári temetősebb hangulatban nyitott 62 millióval anno, és zárt összesítve 424-en, ami az új filmnek biztos nem lesz meg.

A Mad Max: Fury Road előzményfilm premierjének bevétele meg sem közelítette azt, amiből ágazott. Avagy a Furiosa csak 26,3 millióval nyitott kinn pár hete, ami kevesebb, mint a fele a Fury Road 45-jének, és onnan hatalmas esésekkel halad lefele Anya-Taylor Joy. Mostanra csak 144 milliónál jár világszinten. Nyilván ez az újabb Mad Max film miatt érdekes kérdés, de lehet a “fő” karakterre még kaphat pénzt Miller, és talán megkapjuk a végső történetét.

Ami érdekesebb volt, hogy Chris Pratt nem oszt vagy szoroz animációban, mivel a Mario-filmmel milliárdba repült a hangja, erre a Garfielddel ennek a közelébe se nézett, csak 24 millióval nyitott a hétfőutáló macska, de mivel kevés családi film van, így csak 42%-ot esett, 14 milliót hozott odakinn a második hetében. Világszinten már 193-nál jár. Igazából így már siker is, hiszen csak 60-ba került. Hmm, akkor hiába nem Mario, Pratt megint hozta amit a stúdió elvárt.

Közben az előbbi “alig van családi film” tematika az IF-et is felhúzza, világszinten már 161 milliónál jár, de persze még mindig sima bukta, hiába hozott most is 8 milliót még Amerikában a 4. hetén.

Mi volt még, ja igen, a The Watchers jött, látott, és tipikus mostani horror szinten nyitott 7 millióval. Shyamalan lánya nem robbantott semmit a rendezésével.

Sok cikk született már a mozi haláláról a fenti számok, na meg a Fall Guy és a többiek kapcsán, és igen, ezek a hónapok már ezerrel kéne dübörögjenek bevételek alapján, erre eddig siralmasnak néz ki az idei nyár. Na de a tavalyi BarbenHeimert nehéz is lenne behozni.