:

A NASA bakija miatt úgy tűnt, hogy vészhelyzet van az űrállomáson

A NASA bakija miatt úgy tűnt, hogy vészhelyzet van az űrállomáson

Bajba jutott, a Nemzetközi Űrállomáson lévő asztronauták ellátásáról sugárzott adást a NASA szerdán. Később azonban kiderült, hogy valójában nem történt semmi baj, az űrügynökség véletlenül egy vészhelyzeti szimulációt közvetített – írja az MTI.

A sugárzott hanganyagban arra utaltak, hogy a legénység egyik tagja a dekompressziós betegség hatásait tapasztalja. A dekompressziós betegség egy olyan állapot, amely során nitrogén vagy más gázbuborék alakul ki a vérben a légnyomás változása miatt, ez halálos is lehet.A felvételen egy női hang kérte a legénység tagjait, hogy vizsgálják meg a parancsnokot, ellenőrizzék a pulzusát és adjanak neki oxigént, mert bizonytalan az állapota.Ezt követően a közösségi média felületeken elterjedt a hír, hogy súlyos vészhelyzet alakult ki az ISS-en. A NASA közlése szerint viszont ez a hang egy folyamatban lévő szimulációból származik, ahol a legénység tagjai és a földi személyzet különböző űrbeli forgatókönyvekre készülnek, valódi vészhelyzet nem történt.

Az űrkutatási hivatal arról is beszámolt, hogy a közvetítés idején az ISS-en tartózkodó legénység tagjai éppen aludtak.

Kapcsolódó Meghibásodott a Boeing űrhajója, nem tudja hazahozni az asztronautákat A tervezetthez képest napokkal később térhetnek csak vissza a Földre.

The post A NASA bakija miatt úgy tűnt, hogy vészhelyzet van az űrállomáson first appeared on 24.hu.