:

Az Inside Out 2 kaszált, a Bad Boys 4 jól tartja magát

Az Inside Out 2 kaszált, a Bad Boys 4 jól tartja magát

A Furiosa és Fall Guy után sokan temették az idei nyarat boxoffice szempontból, erre jött a Pixar, és bebetonozta, hogy semmi tényleg egyedit nem érdemes csinálnia. És Will Smith is nagyobb sztár egy jobb franchiseban, mint Gosling egy 80-as évekbeli sorozat (amiről senki nem hallott odakinn sem) filmes rebootjában. (A stúdiók által becsült bevételek a lentiek, még aprókat változhatnak)

Sőt, az Inside Out 2 amerikai nyitása 155 millióval azt is mondja, hogy a családoknak ha van mire menni, akkor az iszonyat pénzt jelent – ez még a tavalyi Super Mario 146,4 milliós nyitását is ütötte. Míg a Pixartól az Elemental épphogy nulla közelébe ment tavaly, a Lightyear bukott, és a covid miatt sok másuk (Onward, Luca, Soul :(, Turning Red) házimoziban ment inkább mostanában, így sok év után egy folytatásukkal kaszálnak, ez azt is jelenti, hogy a Toy Story 5 be lett betonozva, mármint a berendelése. Pedig a Pixarban az volt a jó, amikor újabbnál újabb ötletekkel jöttek az épphogy elszórt folytatások között, konkrétan volt egy ilyen 10 évük: Toy Story 2, Monsters Inc. Finding Nemo, The Incredibles, Cars, Ratatouille, Wall-E, Up. Áh. Na mindegy. Az Inside Out 2 világszinten is monstrum, 140 millió becsült bevétellel a többi piacról, szóval már most 295 milliónál jár összesítve. Összehasonlításnak az Inside Out első része 90,4 millióval nyitott, de persze 9 éve, viszont az még inflációval számolva is meg lett ugorva a folytatás által.

Mellette a Bad Boys 4 is jól tartotta magát, hiszen csak 42%-ot esett, ami iszonyat jónak számít ilyesmi filmnél manapság. 33 milliót hozott Amerikában, még meglehet a 200 millió is helyben, és a 2. hetében összesítve már 214-nél jár. Avagy végül egyértelmű siker és már mindjárt pozitívban van a budgetjéhez képest, pedig még jó pár hete megy.

Tényleges boxoffice temetés szempontjából a Deadpool lesz a vízválasztó, már a Dune 2 sikere mellett, legalábbis ha nem csak full családi filmeket néznénk moziban, de szerencsére az is hatalmas nyitásnak néz ki. Részemről nem annyira várom, de ettől még örülnék, ha nem csak az Inside Out 2 rúgná be a kaput idén nyáron. Ellenben Disney utálóknak ezek mindenképp szomorú napok…

Hirdetés

Cimkék

Keresés