:

Az Apple Pay rengeteg magyar felhasználótól von le pénzt vásárlás nélkül

Az Apple Pay rengeteg magyar felhasználótól von le pénzt vásárlás nélkül

Június 26-án délután óta rengeteg olyan magyar számlájáról vontak le pénzt, aki beregisztrálta valamilyen bankkártyáját az Apple Pay szolgáltatásba – írja egymástól függetlenül a Telex és az Index.

A jelenleg elérhető információk szerint a probléma csak a magyar Apple-felhasználókat érinti, és az Apple Pay olyan levonásokkal terheli a bankkártyákat, amik valamilyen szolgáltatás még élő vagy korábban lemondott előfizetéséhez kapcsolódnak.

Az Index megkeresésére az OTP úgy nyilatkozott, hogy

információink szerint több bankkártya kibocsátó kártyáival több banknál tömeges, indokolatlan terhelések történtek. Szakembereink a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtették.

A pénzintézet időközben az Apple-el is felvette a kapcsolatot, és a lapnak küldött levelükben kiemelték, hogy jelenleg is folyik a helyzet monitorozása, elemzése, viszont „egyelőre bővebb információt nem szeretnénk adni”. A probléma ugyanakkor nemcsak az Apple Pay-be beregisztrált OTP-s kártyákat érinti, az Indexhez és a Telexhez befutó levelek alapján nincs olyan hazai bank, ahol ne történtek volna vásárlás nélküli levonások.

A Raiffeisen Bank oldalán például az alábbi közlemény jelent meg: „Értesítjük Ügyfeleinket, hogy a külső partnernél bekövetkezett technikai probléma miatt egyes Ügyfeleink bankkártyáit az Apple alkalmazásboltja tévesen megterhelhette. Kollégáink felvették a kapcsolatot az Apple illetékeseivel, a probléma megoldása folyamatban van.”

Cikkünk frissül.

The post Az Apple Pay rengeteg magyar felhasználótól von le pénzt vásárlás nélkül first appeared on 24.hu.