:
Breaking News

Nyár, beachbody, fitt finomságok

Nyár, beachbody, fitt finomságok

Itt van a nyár, a legmelegebb évszak. Mindenki a vízpartot keresi, hogy kis hűsítő mártózásokkal elviselhetőbbek legyenek a kánikula legforróbb napjai. Ráadásul a legtöbb strandon ma már számos program- és sportlehetőség is adott, legyen szó strandfociról, strandröplabdáról, edzésről vagy akár egy könnyed, esti zenei kikapcsolódásról, ami még inkább vonzóvá teszi a szabadidőnk ott töltését.

Azonban a fürdőknek a rengeteg pozitívum mellett sokak számára, sőt, statisztikák alapján bőven a többségünk számára, van egy kevésbé vonzó tulajdonsága: meg kell mutatnunk az úszógumijainkat. Természetesen sokaknak erős egyéniségük, boldog és harmonikus életük, esetleg lazaságuk miatt ez nem jelent problémát. Na de mit kezdhetünk mi, akiket zavarnak a „kilók”?

Milyen ételalapanyagokat használjunk?

A legegyszerűbb út a test kilogrammok elvesztéséhez, a kalóriák nem bevitele. Amikor elkezdünk kevesebbet enni, viszonylag gyorsan veszítjük az első napokban a kilogrammokat. Köszönhetően például az emésztőrendszer tisztulásának. Azonban a zsír elégetése már nem egy annyira gyors folyamat, nagyjából 9000 kcal-val kell több energiát elégetnünk, mint amennyit beviszünk ahhoz, hogy 1 kg testzsírtól megszabaduljunk. Tehát ha minden nap egy héten keresztül napi 1700 kcal-t viszünk be, de a testünk alapvető létfenntartásával és egy kis mozgással napi 3000 kcal-t felhasználunk, máris megvan a mínusz 1 kg!

– Minél több fehérje bevitel és kalóriaszegény zöldség fogyasztását ajánlják a szakemberek. Friss kutatások mutatják, hogy a bőséges proteinbevitel már önmagában is csökkenti hosszabb távon a testtömeget. Ugyanakkor a megfelelő vitaminbevitel is elengedhetetlen az egészség és a hiányérzet mentesség fenntartásához. Valamint a szerényebb kalória bevitelt a zöldségek fogyasztása adta telitettség érzet is elviselhetőbbé teszi. Persze vannak csodafegyverek is: ilyen a tojás, ami magas fehérjetartalma, magas vitamintartalma mellett viszonylag alacsony kalóriatartalmú élelmiszer, és minden kutatás bizonyítja, hogy a jóllakottság érzet kialakításához a legjobb élelmiszerünk – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.

Vannak újdonságok a fitt-élelmiszerek piacán?

A fitt-élelmiszerek kínálata szerencsére ma már egyre bővül. Az alacsonyabb energiatartalmú és magasabb fehérjetartalmú élelmiszerek fogyasztása így sokkal változatosabb lehet, ha valaki hosszú távon változtatna étrendjén. Sorra jelennek meg a boltok polcain az olyan proteindús termékek mint az újra gondolt tejberizs vagy csokoládé, de ma már minden cukrászdától is szinte követelmény egy-két energiaszegény sütemény. És ez a tendencia az éttermekre is egyre terjed át még a főétel kategóriában is.

– A tojásfehérje alapú élelmiszerek is virágkorukat érik. A legkeresettebb testépítőknek szánt poralapú termékek, a csak tojásfehérjét tartalmazó rántotta alapok egyre keresettebbek, talán ilyenkor nyáron még inkább. Sőt, ma már a tejtermékeket is tudjuk teljesen tejcukor- és zsírmentesen helyettesíteni tojásfehérjéből készült alternatívák segítségével – folytatta Dr. Németh Csaba.

Itt egy igazi beachbody recept

Beszéltünk a trendi, újszerű és fitt ételekről. Itt egy igazán ínycsiklandozó étel receptje, amivel bűntudat nélkül tudunk falatozni egyet. Íme tehát a zöldfűszeres „túrókrém”, vagy inkább ToTus-krém receptje:

Hozzávalók: 25 dkg ToTu Rögös, 1 nagyobb retek a leveleivel együtt, 1-2 újhagyma a zöldjével együtt (nagyságtól függően), 1 gerezd fokhagyma, 2 dkg dió, törött bors, só

A retket és a leveleit alaposan megmossuk, hogy a szöszök lejöjjenek róla. A „túrókrém” valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve összedolgozzuk, és már fogyaszthatjuk is. Paleo kenyérrel, körtével, kevés parmezánnal (esetleg pár szelet sonkával) és pár szem dióval remek, tartalmas reggelit varázsolhatunk belőle, de ha könnyedebb vacsorára vágyunk, akkor szárzellerrel mártogatva is nagyon finom.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

The post Nyár, beachbody, fitt finomságok appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés