:

Három hűsítő és fitt mindenmentes levesrecept a nyárra

Három hűsítő és fitt mindenmentes levesrecept a nyárra

A nyári kánikulában a fagylaltozás, jégkrémezés mellett a hűsítő folyadékok mint a limonádék is jól esnek mindenkinek.

A napernyők árnyékában, esetleg a vízparton a kellemes hidegérzet fokozását levesekkel is átélhetjük, és főzés nélkül, ráadásul friss alapanyagokat használva igazi vitamin és ásványi anyag bombát is vihetünk a szervezetünkbe a segítségükkel.

Fotó: Juhász Melinda

– Igyekeztünk olyan recepteket ajánlani, amelyek minél több ember számára mint az ételérzékenyek is fogyaszthatóak. Éppen ezért mindegyik tej-, glutén-, szója- és hozzáadott cukor mentes. A receptek elkészítésénél növényi italkészítő automatát használtunk – árulta el Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.

Íme a 3 csodálatos recept:

Cseresznyés egres krémleves (paleo)

Hozzávalók: 25 dkg egres, 25 dkg magozott cseresznye, 6 dl kókusztej, 5 dkg eritrit, 2 cm vaníliarúd

Az alaposan megmosott, végein lecsipkedett egrest a többi hozzávalóval együtt a gépbe tesszük. Felöntjük kókusztejjel a maximum jelig, majd a krémlevesek programot elindítva, hagyjuk, hogy a gép megfőzze, és krémesítse a hozzávalókat. A magok miatt átszűrés is javasolt. Kész is van!  Behűtve a legfinomabb.

3 perces hideg uborkaleves avokádóval (paleo)

Hozzávalók személyenként: fél avokádó, 10 dkg kígyóuborka, 2 dl ToTu ital, 5 mentalevél (elhagyható), törött bors, só
a tálaláshoz: 1 evőkanál reszelt parmezán (éven túl érlelt)

A teendőnk csupán annyi, hogy a hozzávalókat krémesre turmixoljuk, és már fogyaszthatjuk is. Kellemes hűsítő fogás lehet melegebb napokon.

Rebarbarás sárgarépa krémleves (paleo)

Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 20 dkg rebarbara szár (nem kell pucolni), 1-2 evőkanál méz (vagy ízlés szerinti édesítő anyag), 5-6 dl húsleves vagy zöldségalaplé, 1 csapott teáskanál kurkuma, 1-2 gerezd fokhagyma, törött bors, só
a tálaláshoz: olívaolaj, balzsamecet

A megtisztított sárgarépát és a rebarbara szárat kisebb darabokra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt a gépbe tesszük. Húslevessel felöntjük a maximum jelig, majd a krémlevesek programot elindítva, hagyjuk, hogy a gép megfőzze, és krémesítse a hozzávalókat. Melegen vagy jól behűtve egyaránt finom. Tálaláskor balzsamecetet és olívaolajat locsolunk a tetejére.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

 

The post Három hűsítő és fitt mindenmentes levesrecept a nyárra appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés