:
Breaking News

F**k boy f**k boy whatcha gonna do – Bad Boys: Ride or Die

F**k boy f**k boy whatcha gonna do – Bad Boys: Ride or Die

Tudjátok milyen volt ez a film? Mint egy tökéletes termék. Tudom, valakinek már viszket is a tenyere, hogy bevésse a filmipar szót, az utóbbi kihangsúlyozásával, de ahogy a 3. Bad Boysnál, úgy itt is a szenvedély legcsekélyebb csíráját sem vettem észre. Na jó, Martin Lawrence még jobban összeszedte a komikus magát.

A történet teljesen semmilyen. Előveszik még kicsit Cypert.. izé, a halott rendőrfőnököt, aki valami komolyabb dolog után kutatott, és azért tették el láb alól. Nyilván most Mike és Marcus kénytelen magára venni a feladatot, főleg, hogy a síron túlról érkezett üzenet kapcsán maguk is veszélybe kerülnek. Viszont csak egy ember tudja azonosítani az összeesküvés végrehajtó kezét, gondolom kitaláljátok, hogy Mike távoli kölyke az.

Nem is merülnék el jobban a sztoriban, de annyira vicc, hogy amíg Vin papa pihen, addig a Bad Boys franchise szépen befarolt a családnak fenntartott helyre, hiszen az amúgy gyilkos gyerek gyorsan a csapat része lesz. És a végére már építik a következő tagot a plusz jelenettel. Gondoltuk volna, hogy pont a rosszfiúk veszik át a stafétát?

(Ennyi monitorbámulást egy akciófilmbe, mintha tv-sorozatot néznénk)

Azt is el kell ismernem, hogy a Bad Boys 3-nál ez jobb lett. Több volt a pénz, így kicsit elszabadultak, kevesebb volt a dumás expozíció, halmozták az elmegy-akciójeleneteket, és 1-2 véresebb pillanat kifejezetten jólesett, hiszen ilyen komolyan vehetetlen filmnél lehet ilyesmit mondani.

Ezen kívül ahogy a fent említettem, még Lawrence is viccesebb volt, ami jelentősen megdobta az élményt, mert jutott neki pár tényleges poén, jobban benne volt a szíve a szerepben. Will Smith helyzete kicsit furcsább a slap utáni években, mert valahogy nem fért el a sztárság a vállain, de ez lehet csak részemről volt így.

Viszont nem véletlenül használtam a szenvedély szót az elején, mert bár Michael Bay több gagyit is letett az asztalra, de mégis képes megvalósítani a vízióját általában. Ahogy olvastam valahol, hogy igen, ez a vízió egy 5 évesé, de mégiscsak szerzői tőle a film. Avagy Bay amikor látványt csinál, akkor teljesen áthatja a tudat, hogy cool lesz. Valami új. Valami menő. Mármint a fejében. Persze ez mellé tud menni, de legalább próbálkozik.

Ellenben Adil El Arbi és Bilall Fallah duója ismét csak a Bay best of megidézésére képes. Gondolom az Ambulance megnézése után pattantak ennek a rendezésébe, hiszen az FPV drón (vagy hogy hívták) használva van itt bőven. De pattannak a gázpalackok, és a kemény karakterek körül pörög a kamera, és mégis, tudom, hogy a shit just got real meme lett, de Bay legalább tök komolyan bele mert állni (múltkor is emlegettem), szerinte menő, az itteni rendező duó meg mintha szégyellné, az idézések egy része (ne üssetek) cringe konkrétan.

Fura ilyet mondani a Bad Boysnál, de ha ez egy random akciófilm lett volna a semmiből ezekkel a színészekkel, akkor lehet feljebb húznám, de a Bad Boys 2 mögött, ahhoz hasonlítva sajnos csak árnyéka magának a rosszfiú duó, jó szívvel is csak közepest téve az asztalra.

Hirdetés

Cimkék

Keresés