:

Valóságshow-val választják ki a következő űrhajósokat

Valóságshow-val választják ki a következő űrhajósokat

Valóságshow-val döntenék el, hogy kit visz legközelebb az űrbe Jeff Bezos cége, a Blue Origin. A Space.com értesülése szerint a vetélkedőt egy korábbi kriptocég, a ma Space Exploration and Research Agency (SERA) néven működő vállalat szervezné.

A cég célja, hogy olyan alulreprezentált országok lakóit küldjék a Földön kívülre, mint Nigéria, India vagy éppen a fejlődő kis szigetországok. A jelölteket egy nyilvános szavazás során választják majd ki, a legtöbb voksot megszerzők pedig egy dokumentumsorozat szereplői lesznek, amely a kiválasztási folyamat utolsó lépcsőfokait mutatja be. A SERA nem közölte az űrrepülés pontos időpontját, ahogy azt sem, mikor veszi kezdetét a szavazás.

A vállalat azt viszont elárulta, hogy az űrrepülőn 6 embernek lesz hely, ezért a kiválasztott jelölteket 6 fős csoportokba osztják majd, amelyeknek aztán élő adásban, egymással versengve kell feladatokat teljesíteniük.

A projekt szervezésében a SERA számos ország nemzeti űrügynökségével is együttműködik, köztük Nigériáéval és a Maldív-szigetekével is.

Kapcsolódó Havonta indul turistajárat az űrbe Vannak, akik évtizedek óta várnak erre.

The post Valóságshow-val választják ki a következő űrhajósokat first appeared on 24.hu.