:

Olcsó és különleges mobillal támad az elmúlt évek legszerethetőbb telefongyártója

Olcsó és különleges mobillal támad az elmúlt évek legszerethetőbb telefongyártója

Az OnePlus megalapításában is fontos szerepet játszó Carl Pei második telefongyártó cége, a Nothing alig pár éves, de sokan (köztük mi is) ennek ellenére is a piac legszerethetőbb telefongyártójának tartják, hiszen megfizethető áron kínál egyedi és jól felszerelt mobilokat, illetve fülhallgatókat. Aki nem lenne képben, annak ajánljuk a Nothing Phone-ról, a Phone (2)-ről és Phone (2a)-ról készült cikkeinket.

A gyártó eddigi legolcsóbb készülékét 140 ezer forint alatt haza lehetett vinni, de a Nothing ezzel nem elégedett meg, és a cég hetek óta szivárogtatta a részleteket a CMF nevű almárkájáról, amivel a belépő kategóriát célozták meg. A CMF Phone 1 pedig nem is okozott csalódást, hiszen a frissen leleplezett, olcsósított modell 8/128 gigabájtos verzióért 68 ezer, míg a 8/256 gigabájtos változatért 91 ezer forintot kérnek.

Nothing

Ezekért az összegekért (a memória és a háttértár) mellett egy 164 x 77 x 8 milliméteres és 197 grammos készüléket kapunk, IP52 szabvány szerinti por- és cseppvédelemmel. A burkolat alatt egy négy nanométeres gyártástechnológiával készült Dimensity 7300 5G lakpakészlet dolgozik, 6,67 hüvelykes, 2000 nitre és 120 Hz-es képfrissítésre képes, beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkező HDR10+ AMOLED kijelző társaságában, megtoldva olyan, a belépő kategóriában kuriózumnak számító nyalánkságokkal, mint például a Wi-Fi 6. Emellé jön még egy 5000 milliamperórás aksi, 33 wattos vezetékes töltéssel. A készülék dobozában ugyanakkor már itt sem találunk töltőadaptert.

Ami fájó, hogy a jelek szerint NFC nincs a készülékben, de Bluetooth 5.3-as, a tárhely pedig egészen 2 terabájtig bővíthető, a kamerákat illetően pedig az előlapon egy 16 megapixeles, míg a hátlapon egy 50 megapixeles (f/1,8, PDAF) egység várja a felhasználókat – utóbbi egy 2 megapixeles mélységérzékelő kíséretében.

A telefon ugyanakkor nemcsak a kedvező árral és az ehhez társuló egészen korrekt felszereltséggel hívja fel magára a figyelmet. Különlegesség, hogy a műanyag hátlapot négy csavar tartja a helyén, ami ennek köszönhetően cserélhető: 12 ezer forintért elérhető narancssárga, kék vagy zöld bváltozatra, de akár választhatunk műbőr kivitelt is. A mobil mellé beszerezhetők  továbbá más kiegszítők is – például támaszték.

Nothing

A CMF Phone 1-et (legalábbis a fekete verziót) megrendelés esetén már július 12-én elkezdik kiszállítani, és a telefon Android 14-gyel, illetve Nothing OS 2.6-tal kerül forgalomba. A gyártó emellé két további főverzió (Android 15 és 16) frissítést ígér, illetve három éven át érkeznek majd rá biztonsági frissítések.

Kapcsolódó A Nothing új fülese a bizonyíték, hogy megéri hallgatni a felhasználókra A Nothing Ear fülhallgató minden riválisával szemben versenyképes.

The post Olcsó és különleges mobillal támad az elmúlt évek legszerethetőbb telefongyártója first appeared on 24.hu.