:
Breaking News

Szakítottak a múlttal a Samsung vadiúj fülhallgatói

Szakítottak a múlttal a Samsung vadiúj fülhallgatói

A Samsung július 10-én nagyszabású bemutató keretében leplezte legújabb hajlítható kijelzős készülékeit, a Galaxy Z Fold6-ot és a Galaxy Z Flip6-ot, amikért a szokásosnál jobban a zsebünkbe kell nyúlni. A dél-koreai óriás emellett útjára indított új fülhallgatókat és okosóráka, illetve a cég első okosgyűrűje is megkezdte karrierjét.

Az előzetes szivárogtatások most is igaznak bizonyultak, az új kütyük láttán kijelenthető, hogy a Samsung bizony feladta a saját identitását a formatervezés terén: az új fülesek és a prémium kategóriás, Galaxy Watch7 Ultra okosóra külsejét is az Apple jól ismert termékei (az AirPods és a Watch Ultra) ihlették.

A Galaxy Buds3 Pro és Galaxy Buds3 készülékei például az elmúlt évek bab alakú dizájnját hátrahagyva szárat növesztettek.

Emellett az egyedi színeknek is búcsút mondhatunk: a sima fehér verzió mellett a Tesla Cybertruckját idéző fémesen szürke változat a másik lehetőség. A fülesek tokjának teteje pedig átlátszó kivitelt kapott, ami szintén nem egyedi megoldás, hiszen a Nothing-féle fülhallgatók majmolásának tűnik.

Adrián Zoltán / 24.hu Samsung Galaxy Buds3 Pro

Mit tudnak?

A Buds3 és a Buds3 Pro bölcsőjébe is egy 515 milliamperórás akkumulátor került. Az in-ear (avagy agybadugós) kialakítású, tehát szilikon harangokkal felszerelet Pro fülesekben 53 milliamperórás telep található, ami a gyártó ígérete szerint aktív zajszűrés mellett nagyjából 6 órányi üzemidőt biztosít, amit a tokkal 26 órára lehet kitolni. Kikapcsolt zajszűrés mellett viszont már 7 és 30 óra érhető el.

A drágább modell különlegessége, hogy az átlagnál sokkal jobb minőséget biztosító kétutas hangsugárzóval (10,5 milliméteres mély és 6,1 milliméteres magas) van felszerelve, míg az alapmodellnél egy 11 milliméteres meghajtó felel a hangélményért.

A sima, earbuds kialakítású, tehát a hallójárat elejébe, gumiharangok nélkül illeszkedő Buds3 egységekbe 48 milliamperórás aksi került, ami 5 óra folyamatos zenehallgatást ígér, tokkal pedig 24 óra csikarható ki belőlük. Kikapcsolt aktív zajszűréssel viszont már 6, illetve 30 óra is összejöhet. Természetesen mindkét Galaxy Buds3 modell támogatja a Galaxy AI funkciókat, például a tolmácsot, ami lehetővé teszi, hogy idegen nyelvű beszédet hallgatva a Galaxy okostelefon és a fülhallgató közösen, valós időben fordítsanak – ez a funkció ugyanakkor nem támogatja a magyar nyelvet.

Különlegesség továbbá, hogy mindkét modell szárán található egy LED-csík, ami nemcsak a töltöttség és a csatlakozás állapotáról tájékoztatja a felhasználót, de a fényjáték akár testre is szabható, hogy ezzel fejezzük ki például a hangulatunkat.

Adrián Zoltán / 24.hu Samsung Galaxy Bud3

A sima és a Pro változat egyaránt bírja a vízzel és a porral való találkozást: IP57-es tanúsítványt kaptak. Ez komoly előrelépés a korábbi IPX2 és IPX7 védelemhez képest. A fülhallgatók értékesítése július 24-én indul, az árak pedig így alakulnak:

Samsung Galaxy Buds 3: 69 990 forint Samsung Galaxy Buds 3 Pro: 99 990 forint

A Galaxy Buds3 15 ezer forinttal drágább, mint a közel három éve debütált Galaxy Buds2, a Galaxy Buds 3 Pro pedig pontosan ugyanannyiba kerül, mint amennyit a Galaxy Buds2 Próért kértek az induláskor, nagyjából két évvel ezelőtt.

Kapcsolódó Ennyibe kerülnek itthon a Samsung ma bejelentett csúcsmobiljai, okosórái és fülhallgatói 70 ezertől egészen 980 ezer forintig terjednek az árcédulák.

The post Szakítottak a múlttal a Samsung vadiúj fülhallgatói first appeared on 24.hu.