:
Breaking News

Twisters: a viharok üldözése azért fun kell legyen

Twisters: a viharok üldözése azért fun kell legyen

Amerika előtt kaptuk meg a Twister “folytatását”. Ez esetben annyi a konkrét kapcsolódás, hogy a cold openben valami feltűnt az első filmből, és persze hogy tornádók vannak benne.

Az “előző részhez” képest úgy emelték a tétet, hogy a főszereplő nőnek van egy elmélete a tornádók kioltására. Elfojtására? Megszüntetésére? A lényeg, hogy lehetne valami fegyvere ellenük, és épp tesztelni akarja a kis barátaival, pasijával, de elszámolja magát, így rajta kívül szinte mindenki meghal.

Itt ugrunk 5 éve az időben, az időjáráshoz azóta is remekül értő nőt egy régi barátja visszarángatja a tornádókergetésbe, és valami 3 radaros módszerrel akarnak még tökéletesebb képet csinálni a forgószélről. De feltűnik egy mindig mosolygó cowboy youtuber, aki nem csak a nőre hajt rá, de még puskapora is van a hülyeséghez. Egészen addig, amíg komolyra nem fordul a helyzet.

Valahogy úgy tudnám ténylegesen leírni a történetet, hogy tökéletesen bugyuta, de működő egy ilyesmi popcorn filmhez. Nem tudom komoran nézni az egészet, mert annyira megidézte számomra a 10-20 évvel ezelőtti blockbuster korszakot, amikor sármos/szexi főszereplők egy korrekten előre gördülő sztoriban keverednek különböző kalandokba. És valamennyire még hihető is köztük a vonzalom, szemben az Anyone but You-val.

Nincs univerzumépítés. Talán nagyon-nagyon enyhe folytatás alapozás akad, de igazából magában el akar lenni. Nem is akar valamennyire mélyet mondani, mint mondjuk egy Dunc, csak szórakoztatni pár enyhe figyelmeztetéssel a jövőre nézve. Bár még alá is támasztja a “majd technológiával győzünk a természettel szemben” mentalitást, amivel szerintem sokan gondolnak például a klímakatasztrófára is.

Mindezt pedig technikailag a pont nekem tetsző módon keverték. Mint kiderült, sok része filmre forgott (a Kodak mutogatta), néhol régimódinak érződött a trükk is amikor a szereplőkhöz közel történtek a dolgok, ezen kívül számomra elment a CGI, akadt pár látványos pillanat. Még a “hibák” is a régi időket idézték, bár lehet nem direkt.

Ezen kívül, és ezt most tényleg helyén kezelve, de nekem a Brandon Fraser-Rachel Weisz duós Múmia ugrott be a főszereplőkről, vagy hát az eredeti Twister. Glen Powell és Daisy Edgar-Jones nem nő fel mindenkihez karizmában és szépségben, de működnek a filmben. Utóbbi nekem kicsit furcsa casting volt elsőre, de tényleg ilyen kicsit törékenyebb alakítás kellett ide.

Bár áradozásnak tűnhet mindez, de valójában nem érzem sokszor újranézős popcornnak annyira, mint az említett Múmiát, vagy Ötödik elemet, vagy… de végig lekötött és szórakoztatott, néhol a látványa is elkapott, és ilyesmi egy jobb egynyári film részemről így az ínséges 2024-ben már. Inkább 10 ilyen “próbálkozást” néznék jelenleg, mint képregényfilmeket, de hát a Deadpool 3 még hátravan. Na de ez már más téma.

Hirdetés

Cimkék

Keresés