:
Breaking News

A gamerek hadat üzentek a Tesla Cybertrucknak

A gamerek hadat üzentek a Tesla Cybertrucknak

A Fortnite napjaink egyik legnépszerűbb battle royale műfajú (mindenki mindenki ellen egy szűkülő játéktéren, csak egy maradhat) videójátéka, ingyen letölthető PC-re, konzolra és androidos mobilokra, a program mögött álló Epic Games pedig már évek óta azzal tartja fenn az érdeklődést az amúgy különféle mikrotranzakciókból élő alkotása iránt, hogy rendre új frissítésekkel és funkciókkal bővül a játék.

Ezek egyik formája, mikor a játék olyan népszerű franchise-okkal működik együtt, mint például a Marvel vagy A Karib-tenger kalózai, és a játékosok Pókember vagy Jack Sparrow jelmezt szerezve vehetnek részt a soha véget nem érő összecsapásokban.

Az egyik legújabb ilyen jellegű kollaboráció, hogy a napokban a játékban megnyithatóvá vált a Tesla Cybertruck, mint vezethető jármű, a fogadtatása ugyanakkor nem feltétlenül olyan, mint amire az együttműködés mögött álló cégek számíthattak.

A játékosok jelentős része az internetes reakciók alapján nem igazán örül a – vélhetőleg az Elon Musk cége által fizetett – „promóciónak”, és egyesek egészen odáig mentek, hogy háborút hirdettek a játékban feltűnő, baltával faragott dizájnú teherautó, illetve azon felhasználók ellen, akik használni merik a járművet.

i propose a new fortnite rule: if you see someone in a cybertruck, you are now in a truce with everyone else in the lobby until they’re taken out. this repeats as many times as necessary until everyone that bought this stupid thing is gone. normal gameplay proceeds. https://t.co/jd93Jt11Ex

— DAWNYAAAN TEAM SEAFOAM (@dawnyaaan) July 22, 2024

A Fortnite játékmenetének lényege ugye alapvetően az, hogy egy folyamatosan szűkülő játéktéren mindenki vadászik mindenkire, hogy aztán egy győztes maradjon, viszont ezt a szabályt most felrúgja, ha feltűnik a hírhedt autó, ugyanis innentől fogva az a cél, hogy a Cybertruck megsemmisüljön a benne ülő felhasználókkal egyetemben. Ha ezt sikerül elérni, akkor minden visszatér a megszokott mederbe.

there’s an unspoken rule amongst a lot of players that they will drop whatever they’re doing to force a cybertruck user back to the lobby. it’s your civic duty to uphold this honor code. https://t.co/OfDED0AeC4

— Kaius (they/them) (@KaiuswithaK) July 22, 2024

A Cybertruck a 2019-es bejelentése és a 2023-as megjelenése óta egyaránt kap hideget és meleget, vannak, akik feltétel nélkül rajonganak az elektromos teherautóért, míg mások sorozatban gyártják a mémeket arról, hogy a Tesla fejelsztése – elméletileg – ugyan golyóálló, de a mindennapokban nem él túl egy autómosót. A nem túl pozitív megítélést nem segítik a lerobbanó és furcsa hibákról szóló hírek, továbbá az sem, hogy nemrégiben vissza kellett hívni az összes forgalomba került modellt – ehhez képest mondjuk apróság, hogy a célcsoportnak nem igazán tekinthető Fortnite-játékosok többsége gyűlöli a hétköznapinak mondjuk tényleg nem nevezhető járművet.

Ezen a ponton persze felmerül egy olyan kérdés is, vajon ennek mennyi köze lehet Elon Musk személyéhez? A megosztó milliárdosról itt írtunk részletesebben.

Kapcsolódó Ki akarta próbálni a Tesla Cybertruck gázló üzemmódját, a fürdőzőknek kellett kimenteniük a tóból - videó Elon Musk szuperautója elméletileg vízben is tud gázolni, a gyakorlatban nem biztos.

The post A gamerek hadat üzentek a Tesla Cybertrucknak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés