:

Tizenegy éves kislány szívatta meg az amerikai rendőrséget

Tizenegy éves kislány szívatta meg az amerikai rendőrséget

Vádat emeltek az Egyesült Államokban egy 11 éves lány ellen, miután kiderült, hogy több mint 20 alkalommal küldött vészriasztást a rendfenntartóknak, akik emiatt nagy létszámmal vonultak ki az állam különböző iskoláiba – írja a Gizmodo.

A swatting néven elhíresült „ugratás” lényege, hogy a hatóságot hamis indokkal riasztják egy adott helyre, ahova felfegyverzett rohamrendőrök mennek ki. Ez azonban igen veszélyes, ugyanis nem csak a különleges egységek erőforrásait terhelik le, hanem bizony tragédiát is okozhat, ahogy erre korábban volt is példa.

A gyerek Virginiában él, így egyelőre nem tudni, hogy van-e bármilyen kapcsolata az állammal, és hogy miért éppen Floridát választotta. A hívások május 14-én kezdődtek, amikor a Palm Coastban található Buddy Taylor középiskolával kapcsolatban tett telefonos bejelentést. A következő egy hétben több mint 20 további hívást indított, a célpontjai között pedig általános és középiskolák is szerepeltek.

A fiatal a hívásokban azt mondta a rendőröknek, hogy bomba van az épületben, lövöldözéssel fenyegetőzött, de olyan is volt, hogy azt állította: tanárt vagy diákokat lőttek le az adott intézményben. 

Miután a hatóság kiderítette a hívások forrását, a lány elismerte, hogy ő telefonált. A hvg szerint a lány a kihallgatás során elárulta, hogy az internetről tanulta meg, hogyan rejtse el a személyazonosságát. Azt nem közölték a hatóságok, hogy sikerült mégis a nyomára bukkanni. A kiskorút a telefonhívások mellett a tárgyi bizonyítékok manipulálásával is megvádolták. Az ügyészség jelenleg azon dolgozik, hogy Floridában tárgyalják az ügyét.

The post Tizenegy éves kislány szívatta meg az amerikai rendőrséget first appeared on 24.hu.