:

Csak idő kérdése, hogy Európa is megkapja az Apple újdonságait

Csak idő kérdése, hogy Európa is megkapja az Apple újdonságait

Amikor az Apple júniusban leleplezte az Apple Intelligence elnevezésű fejlesztését a WWDC konferencián, gyorsan egyértelművé vált, hogy a forradalmi technológiát először csak amerikai angol nyelven lehet majd kipróbálni, és hogy régiók terén is lesznek korlátozások.

Az Európai Unió kapcsán felmerült, hogy soha nem jut el ide a fejlesztés, ha pedig igen, még éveket kell várni rá, csakúgy mint Kínában. Most azonban úgy tűnik, az Apple engedékenyebbé vált, írja a 9to5Mac.

Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját egy napokban tartott, részvényeseknek szóló találkozón arról kérdezték, mikor válhatnak elérhetővé az MI-funkciók más piacokon.

A cégvezető nem árult el sok részletet, de jelezte, hogy az Apple együttműködik a szabályozókkal, hogy az említett funkciókat „mindenki számára” elérhetővé tegyék. Cook hozzátette: a vállalat először meg akarja érteni az összes szabályozási követelményt, mielőtt időkeretet adna az Apple Intelligence bevezetésére ezekben a régiókban, de az egyeztetések konstruktívan zajlanak.

Az Apple Intelligence jelenleg le van tiltva az EU-ban, valószínűleg azért, mert az Apple attól tart, hogy az MI-t szabályozó helyi jogszabályok miatt meg kell majd változtatnia annak működését Európában. Ami Kínát illeti, a helyi jogszabályok megkövetelik, hogy az adatokat kínai szervereken dolgozzák fel, ami egyelőre nem fért bele az Apple-nek.

Kapcsolódó Ezt jó, ha tudja az Apple nagy újdonságáról Néhány fontos kérdésre választ adott az Apple nemrégiben közzétett dokumentuációja.

The post Csak idő kérdése, hogy Európa is megkapja az Apple újdonságait first appeared on 24.hu.