:
Breaking News

Megrágcsált power bank miatt gyulladt ki egy ház Amerikában

Megrágcsált power bank miatt gyulladt ki egy ház Amerikában

A házi kedvencekről köztudott, hogy kedvelik az elektronikai eszközöket rágcsálni, ezek közül is főleg a kábelek élveznek kiemelt figyelmet. Ez rendszerint nem jelent nagy veszélyt, csupán anyagi kárt, egy Amerikában történt tűzeset azonban rámutatott, hogy vannak eszközök, amiket el kell zárni az állatok elől, írja az IFLScience.

Az oklahomai tulsai tűzoltóság közzétett egy videót, amin az látható, hogy egy kutya a gazdája külső akkumulátorával játszik. A lítium-ion egység azonban nem sokkal később a harapdálás miatt szikrázni kezd, majd tűzre kap. Ezt látva a két kutya és a velük élő macska elrohan, és egyedül a kutyaajtónak köszönhetően élik túl az esetet, a ház ugyanis lángolni kezdett.

A májusban történt eset során az épület jelentősen megrongálódott, ám szerencsére senki sem sérült meg. 

A power bankok joggal népszerűek, ugyanis rengeteg energiát képesek eltárolni egy relatíve apró egységben. A tulsai tűzoltóság lakossági tájékoztatási tisztje, Andy Little azonban kifejtette, hogy ilyen mennyiségű energia tárolása veszélyes is lehet. Hasonló tűzek nem csak kutyák miatt alakultak ki, korábban szélsőséges hőhatás, fizikai károsodás, az akkumulátor túltöltése, vagy akár nem kompatibilis töltőberendezés használata miatt is történt.

Ezért az alábbi javaslatokat érdemes megfontolni:

csak a gyártó ajánlott töltőt használjon az egységhez tartsa elzárva a gyermekek és a házi állatok elől még ha hibás is, ne dobja a kukába ehelyett kijelölt újrahasznosító központokba vagy a háztartási veszélyeshulladék-gyűjtőhelyekbe lehet leadni.

The post Megrágcsált power bank miatt gyulladt ki egy ház Amerikában first appeared on 24.hu.