:

Sosem látott bukás lehet az okostelefonok alternatívájaként kínált kütyüből

Sosem látott bukás lehet az okostelefonok alternatívájaként kínált kütyüből

A Humane AI Pint a megjelenés előtt úgy hirdették, mint az okostelefonok alternatívája, azonban amikor megjelentek az első szakértői vélemények, a marketinglufi gyorsan kipukkadt. A 700 dollárért (nagyjából 250 ezer forintért) árult okoskitűzőről többek közt azt írták, hogy melegedik, és hogy lassú, Marques Brownlee youtuber pedig „a valaha volt legrosszabb terméknek” írta le a kütyüt.

Nem sokkal ezután a vállalat bejelentette, hogy vevőt keres, és bár a HP felvetette a felvásárlás lehetőségét, egyelőre nem sikerült megállapodni. A pénzügyekkel kapcsolatos probléma ugyanis, mint kiderült, rosszabb, mint sokan gondolnák, írja a Verge.

A lap szerint bár a Humane azt remélte, hogy az első évben körülbelül 100 ezer kitűzőt leszállíthatnak, eddig nagyjából csak a tizedét sikerült ennek teljesíteni. Az AI Pin és tartozékai valamivel több mint 9 millió dollárt hoztak a cégnek, de mivel 1000 egység megrendelését már a szállítás előtt töröltek, rögtön 1 milliót elbukott ebből a cég.

A belső értékesítési adatok szerint május és augusztus között több AI Pint küldtek vissza, mint amennyit megvásároltak.

Júniusra már csak nagyjából 8000 darab maradt a felhasználóknál, ám a belsős információk szerint azóta ez még egy ezressel csökkenhetett. Ez azért is különösen aggasztó, mert a kitűző visszaküldés után rögtön e-hulladékká válik, a Humane-nak nincs lehetősége annak újbóli eladására, mivel a T-Mobile nem engedi hogy új felhasználót rendeljenek egy adott Pinhez.

A cég vezetésében egyébként óriási a fluktuáció a termék megjelenése óta. Az eredeti csapatot azonban úgy tűnik, különösen nagy felelősség terhelheti, ugyanis a belsős információk szerint a tesztelők egy kis csoportja – köztük a cég vezetőinek szülei, barátai, valamint több befektető és alkalmazott – miután használta egy ideig a Pint, aggodalmukat fejezték ki a termékkel kapcsolatban, mégsem késleltették a bemutatót.

Kapcsolódó Miért fizetünk olyan termékekért, amik még nem készültek el? A mikrotranzakciók már a mindennapjaink részét képezik, viszont egyre többször van olyan, hogy félkész termékek kerülnek piacra. De mégis miért?

The post Sosem látott bukás lehet az okostelefonok alternatívájaként kínált kütyüből first appeared on 24.hu.