:

Nyakunkon a Disney+ jelszómegosztás vége

Nyakunkon a Disney+ jelszómegosztás vége

A Netflix után a Disney+ is leszámol a jelszómegosztással, vagyis azzal a gyakorlattal, hogy egyetlen előfizetést több háztartásból is lehet használni. Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerint a korlátozás bevezetésére szeptemberben kerül sor, írja a Verge.

A Disney jelszómegosztás elleni fellépéssel kapcsolatos kommunikációja kissé furcsa. Februárban bejelentették a fizetett megosztás bevezetésének tervét, majd el is kezdték értesíteni a felhasználókat a változásról. Ezt követően júniusban elindították a fizetős megosztást néhány országban, de arról azóta sem mondtak egy szót sem, hogy mennyibe kerül majd egy-egy plusz ember hozzáadása.

A Netflix, ami szintén tiltást vezetett be korábban, Amerikában 8 dollárt (2900 forintot) kér plusz egy háztartáson kívüli személy hozzáadásáért, ám hazánkban ez csupán 1000 forint. Így még ha meg is jelenik az amerikai ár valamikor, a magyar vélhetően alacsonyabb lesz.

Amellett, hogy jön a jelszómegosztás tiltása, a cég árat is emel, bár ez a jelenlegi információk szerint először Amerikát érinti majd csak. A cégvezető azt mondta, nem fél hogy felhasználókat veszít a lépések miatt. A Disney+ egyébként világszerte több mint 6 millió új előfizetőt szerzett január és március között, jelenleg több mint 117 millió előfizetőjük van globálisan.

The post Nyakunkon a Disney+ jelszómegosztás vége first appeared on 24.hu.