:
Breaking News

The Instigators

The Instigators

Matt Damon és Casey Affleck egy rosszul elsülő rablásos filmben? Ocean’s 2? Mindezt az Apple TV+ hozta el Doug Liman (Edge of Tomorrow, American Made, Road House remake) rendezésében.

A történet rablófilmes: a polgármester kenőpénzeire tart igényt egy bűnöző, aki megbíz valami béna másik bűnözőt a csapat összetevésével. Ide kerül be a volt katona (Matt Damon), na meg a valaki más helyett pár évet már ült még kisebb stílű rosszfiú (Casey Affleck). Az igazi cselekmény természetesen a terv kisiklásától kezdődik, amikor a két eddig emlegetett színész karaktere közösen kell meneküljön.

Érdekes, hogy milyen siralmas maga a rablás, mennyire… Guy Ritchie-Oceans keverék, és mennyire számít emiatt pont a rendező és Damon-Affleck duója, mivel olyan gördülékenyen halad előre a hülyeség, hogy egyszerűen az Instigators első kétharmadát öröm nézni, és így nem a hibákon lovagolni. Pont emiatt csalódás, hogy a finálé mennyire meseszerű, és kicsit le is ül, már szó szerint is. De azért tartogatnak egy olyan fordulatot a polgármesterrel, amin nem tudtam nem hangosan felröhögni.

Vicces, hogy Casey Affleck írói kreditet is kapott, de véleményem szerint ez csakis a saját karakterét érinthette, aki a nagy dumáival és poénjaival megmenti a filmet. Persze kell mellé a buddy cop komédia rutinos felépítéshez a “straight man”, ebben viszont Damon az erős, ahogy átlagemberesen mindent komolyan vesz. Konkrétan biztos vagyok abban, hogy nélkülük hiába erőlködött volna Liman, nem lett volna ennyire szórakoztató A felbujtók.

Mivel nem is akar nagyot markolni a film, így igazából semmi extra amit kapunk (az a fényképezés…), 1 év múlva eszünkbe sem jut majd, de a készítők a rutinjukkal simán átrángatják a szórakoztatóba egy lazítós szombaton.

Hirdetés

Cimkék

Keresés