:

Ha ilyen levelet kap az OTP nevében, azonnal törölje

Ha ilyen levelet kap az OTP nevében, azonnal törölje

Újabb internetes csalás van terjedőben, ami ismét az OTP Bank nevében igyekszik átverni a gyanútlan felhasználókat – egy elég hitelesnek tűnő e-mail formájában.

A feladók az OTP Bank munkavállalójának adják ki magukat, valódinak tűnő (tehát otpbank.hu végződésű), de valójában hamisított e-mail címet használnak, és az érkező levélben sokszor létező, valóban a pénzintézetnél dolgozó munkatársak adatai vannak feltüntetve. Fontos tudni, hogy az e-mail csatolmánya tartalmaz egy tömörített mappát (Törölt fizetési megbízás.tar), amiben egy olyan kártékony fájl található, ami képes ellopni a felhasználó számítógépén található személyes adatokat, például elmentett felhasználónév/jelszó párosokat, e-mail hitelesítő adatokat.

A levél tárgyában szerepel a fizetési megbízás törlése, a tartalom pedig a következő:

A csatolt fizetési megbízás törölve lett, mert a címzett bankja zárva van. A pénz visszakerül a bankszámlájára.

Emellett található még egy 12 jegyű hivatkozási szám is

Nagyon fontos, hogy amennyiben ilyen tárgyú és szövegő levelet kap az OTP Bank nevében, semmiképpen ne töltse le és nyissa meg a csatolmányt, helyette az e-mailt azonnal törölni kell.

24.hu Ha ilyen levelet kap, ne kattintson, helyette azonnal törölje. Kapcsolódó Háromszor próbáltak kifosztani telefonon, de vannak jelei, hogy csaló beszél a vonal másik végén Szakértővel jártuk körbe, mire kell figyelni, ha telefonon megkeresik egy gyanús utalásra hivatkozva.

The post Ha ilyen levelet kap az OTP nevében, azonnal törölje first appeared on 24.hu.