:
Breaking News

Felderítő drónt küldenek a segélyhívások helyszínére ebben az amerikai városban

Felderítő drónt küldenek a segélyhívások helyszínére ebben az amerikai városban

Az Egyesült Államok déli részén, Texasban található Bee Cave városában hamarosan új időszámítás kezdődik a vészhelyzeti segítségnyújtásban. Korábban ugyanis a 911 tárcsázása után sokszor hosszú perceket kellett várni a rendőrök és a mentők kiérkezésére, mostantól azonban autonóm drónok jelennek meg először, írja az Interesting Engineering.

Brian Jones, helyi rendőrfőnök kijelentette, hogy az AV8 drónrendszer bármilyen vészhelyzetre képes reagálni, és a helyszínen az elsősegélynyújtók szemeként és füleként szolgál, akiknek abban is segíteni tud, milyen eszközökre lesz szükség a helyszínen, és hány egységet kell a helyszínre irányítani.

A drón repülés közben élő videót továbbít a rendőrségnek, így valós időben követhetik a helyzet alakulását.

A drón több mint 40 percig képes repülni egyetlen töltéssel, a tesztelés során pedig több mint 100 kilométer per órás sebességgel tudott haladni.

Az Eve Vehicles Corporation szerint három drónt telepítenek majd a város különböző pontjaira. A vészhelyzeti hívásokra a legközelebb lévő drón fog válaszolni. Az eszközök önállóan indulnak el, pilóta nélkül. Amikor eljön a töltés ideje vagy miután egy csapat a helyszínre ért, visszatérnek bázisukra, és várják a következő küldetést.

Kapcsolódó Drónnal vittek oxigénpalackot az Everestre A 6000 méteres magasság és az erős szél sem okozott gondot a DJI drónjának.

The post Felderítő drónt küldenek a segélyhívások helyszínére ebben az amerikai városban first appeared on 24.hu.