:
Breaking News

PlayStation 5 Pro: könnybe lábad a szem az árától

PlayStation 5 Pro: könnybe lábad a szem az árától

A Sony hivatalosan is bejelentette, hogy 2024. november 7-én kerül a boltokba a PlayStation 5 Pro, a 2020-ban piacra dobott PS5 erősebb hardverrel szerelt változata, ami Európában 800 euróba fog kerülni – pontos magyar ár ugyan még nincsen, de ez alsó hangon is 320 ezer forintot jelent, és jó eséllyel a gép ennél is többe fog kerülni.

Ezért az amúgy nem kevés pénzért a konzol lemezmeghajtót nem tartalmaz, tehát digitális változatról van szó, amihez külön kell megvásárolni a Blu-ray lemezek olvasására alkalmas optikai egységet – aminek az ára nagyjából 50 ezer forint.

SIE

Amit viszont kapunk, az egy 2 terabájtos SSD, illetve egy továbbfejlesztett grafikus processzor, 67 százalékkal több számítási egységgel és 28 százalékkal gyorsabb memóriával, ami állítólag lehetővé teszi, hogy a chip 47 százalékkal gyorsabb rendereljen, mint a sima PlayStation 5-ben található egység. Az új lapka emellett a korábbinál 2-3 százalékkal gyorsabb sugárkövetést (ray tracing) biztosít, illetve ezen a gépen debütál a Sony saját fejlesztésű, mesterséges intelligencia-vezérelt képjavító technológiája, a PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution), ami azt biztosítja a konzol számára, amit a hagyományos számítógépeknek az Nvidia DLSS.

A Sony ígérete szerint a továbbfejlesztett hardver olyan teljesítményt biztosít a PlayStation 5 Pro számára, ami régi és új játékok esetében is éreztetni fogja a hatását, ami a gyakorlatban valószínűleg azt fogja jelenteni, hogy 4K felbontásban, még a szebb grafikát biztosító performance módban is biztosított lesz a 60 fps képfrissítés.

A gyártó a hivatalos bejelntésben összesen 8500 PS5-ös és PS4-es játékról beszél, aminél érezhető lesz a jobb teljesítmény hatása, és nem elhanyagolható információ az sem, hogy a gép támogatja a Wi-Fi 7 szabványt, és a VRR technológiát, illetve szerepel a szövegben a 8K felbontás is – hogy miért, az ugyanúgy rejtély, mint annak idején a PlayStation 5 esetében.

Ami biztos, hogy az alábbi játékok (vélhetőleg a konzol megjelenésével párhuzamosan) kapnak egy olyan frissítést, aminek hála ki tudják aknázni a PS5 Pro képességeit:

Alan Wake 2 Assassin’s Creed: Shadows Demon’s Souls Dragon’s Dogma 2 Final Fantasy 7 Rebirth Gran Turismo 7 Hogwarts Legacy Horizon Forbidden West Marvel’s Spider-Man 2 Ratchet & Clank: Rift Apart The Crew Motorfest The First Descendant The Last of Us Part II Remastered

The post PlayStation 5 Pro: könnybe lábad a szem az árától first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés