:
Breaking News

The Union

The Union

A film felénél már azon gondolkoztam, hogy ez miképp lett ennyire szar, de igazából még a rendezőre sem lehet mutogatni, bár nem tudott blockbuster lendületbe lépni a sok tv-sorozatozás után. Mindig amikor azt olvasom az AI hívőktől, hogy na majd az mit hoz, akkor elfelejtik, hogy az Unionokat jóváhagyók fognak dönteni az AI forgatókönyvekről, bár már ez a film is egy algoritmus által összetettnek érződött, még ha nem is gép írta ténylegesen.

A történet? Az nincs. Mármint kezd egy Mission Impossible lopással, konkrétan ügynöklista a McGuffin, a mindenki által vágyott tárgy, ami egy rosszul sikerült bevetés során eltűnik, és az ügynököket vezető csapat fejét lelövik, de a teste nem lesz meg, mert vízbe esik.

Aztán keverik valami paródiafilmmel, amiben csak 1 emberben bízik a tényleges túlélő Ethan Hu, a Halle Berry által alakított Roxanne Hall, a középiskolás szerelmébe, aki még mindig a szülővárosukban lóg, és a maga loser módján mégis menő a közösségben, vagy valami ilyesmi lehetett Mark Wahlberg kikötése. A régi viszony felidézése a férfi elrablásába torkollik, és 2 hetes kiképzésére, ami után be is dobják a mély vízbe, és szerencsére az első tényleges küldetése végére már profi ügynök lesz, hogyne lenne az Marky, na.

Tudom, akciókomédia elvileg el kéne férjen minden hatalmas logikai ugrás, és ha szórakoztató lett volna, akkor semmi gond nem lenne ezek elfogadásával, de ehhez valami extra kéne. Mármint ha már ennyit nyúlnak a Tom Cruise életműből, de egy kis Bourne is beköszön, akkor jobban kéne igyekezni, hiszen a Knight & Dayt a sármja és néhol az írás mentette meg, a Mission Impossible pedig teljesen a bevállalásain is múlik, avagy az akciónak működni kellett volna itt, nem pedig egy Rock-os biztonsági játékos fos kellett volna tévére kenni. Hihetetlen, hogy mennyire fantáziátlan az akció, pedig látszólag költöttek is rá, de talán a két gerendán táncolós részen volt valami, ami 1 perc az egész filmből…

Arról már nem is beszélve, hogy Mark Wahlbergnek az ilyesmi kémes dolog nem annyira megy, pedig a Shooter és hasonlókban kedvelem, szóval nem is a színésszel magával van bajom. Bár ami itt a karaktere köré egyértelműen az ő kérésére lett a forgatókönyvbe tuszkolva, az mind borzasztó ego-tripnek tűnik, olyasmi kaliber, mint az, hogy Vin Diesel sosem veszíthet bunyót vásznon. Halle Berry még elmenne, de vele meg a fodrász b**zott ki végképp, ha a többi dolog, mint a fényképezés, a forgatókönyv, a CGI, és az akciókoreográfia nem lett volna ellene.

A forgatási képeket elnézve sok dolog lehetett a terepen felvéve, így még durvább, hogy ez konkrétan nem látszik a tényleges, kész művön. Hihetetlen ez a trend, ami talán külön elmélkedést is érne, mert egyszerűen nem tudom megérteni.

Tudom, nagyon negatív voltam, de egyszerűen idegesített ez a film, mert ugyanennyiből ezzel a két sztárral, akik között néha mintha lett volna kémia, akár valami szórakoztatót is csinálhattak volna.

Igazából tökéletes töltelék a Netflixnek. Újabb poszter mutogatható, amin ismert arcok vannak, benyomható takarítás vagy alvás mellé is, odafigyelni nem kell, és néha 1-2 poén talán áttöri ezt a közönyt. Ja hogy filmként? Siralmas.

Hirdetés

Cimkék

Keresés