:

Dalmát Etnofalu – Egy hely, ahol átélhető Dalmácia autentikus varázsa

Dalmát Etnofalu – Egy hely, ahol átélhető Dalmácia autentikus varázsa

Ízig-vérig autentikus dalmát élményben lehet része annak, aki ellátogat a Šibenik tengerpartján található Dalmát Etnofaluba.

Hagyományos kőházak, történelmi miliő, hangulatos utcácskák, autentikus ízek ejtik rabul az ide érkezőt, közvetlenül a tengerparton.

A Dalmát Etnofalu Šibenik mellett, egy eredeti dalmát falu történelmi területén fekszik, és
önmagában ötvözi a régió gazdag kulturális és gasztronómiai örökségét. Egyedülálló élményt nyújt és igazi időutazást kínál kőházaival, gondosan kialakított külső és belső tereivel. Több ez, mint egy szabadtéri múzeum, hiszen minden valódi és élő.

A kővel körberakott udvarok és a gyönyörűen felújított épületek kulisszái között történelmi
hangulatban ismerhetik meg a látogatók a dalmát életérzést, és olyan gasztronómiai élményben lehet részük, amely semmihez sem fogható. A legfinomabb húsok és tenger gyümölcsei, vegetáriánus ételek széles választéka szerepel a kínálatban, emellett különleges bor-, sonka- és sajtkóstolókon is részt vehetnek a látogatók, akik így igazi érzékszervi utazást tehetnek a régióban.

Érdekesség, hogy itt, a Šibenik régióban található Pokrovnik és Danilo neolitikus régészeti
lelőhelyeken fedezték fel a világ legrégebbi erjesztett tejtermékeinek a nyomait, 7200 évvel ezelőttről. Ez azt jelenti, hogy a sajtkészítés 4000 évvel régebbi, mint az egyiptomi sírokban talált tárgyak alapján korábban gondolták.

A Dalmát Etnofalu idilli környezete családi ünnepségek és céges rendezvények számára is ideális, minden alkalomhoz egyedülálló és emlékezetes hátteret biztosít. Olyan hely ez, ahol a dalmát kultúra varázsa életre kel, és azonnal belopja magát az ember szívébe.

The post Dalmát Etnofalu – Egy hely, ahol átélhető Dalmácia autentikus varázsa appeared first on BellaCafe.hu.