:

Longlegs

Longlegs

A film legnagyobb baja, hogy elkapott a hype. Ez nyilván személyes problémám, de fél évig folyamatosan szembejött, hogy Nick Cage micsoda sorozatgyilkost alakít, még volt az a promó is, amiben a színésznő szívdobogását hallhattuk, amikor először látja teljes sminkben Caget, meg ott voltak a Silence of the Lambhoz hasonlítások, meg…

Lehet a bevételeknél is mondtam, hogy a NEON ezért iszonyat bónuszokat kell kiszórjon a marketing csapatnak, mert tényleg rég kapott el ennyire kampány, hiszen sokat láttam már így a 20 év alatt. Ezek után a közepesnél talán kicsit jobb, merengős, művészfilmes thrillerszerűség egyértelműen csalódás lett.

A történet középpontjában egy FBI ügynök van, akinek láthatóan jók a megérzései, és egy sorozatgyilkos után kutatva elvileg valami nagyon gonoszba botlik, ami még a saját gyerekkorát is megmarkolta (ez a kezdő jelenet, így nem tekintem spoilernek). A film látszólag kicsit természetfelettis, de aztán ahogy tisztul a kép, közelednek a megoldáshoz, úgy lesz egyre átlagosabb. True Detective 1. évad light?

Nyilván látjátok az oldalon, hogy nem vagyok nagy horrornéző, csak a nagyobb neveket nem hagyom ki, de ehhez képest a Silence of the Lambs nyilván ezerszer jobb, de még a nyomasztó hangulat is sokkal jobban ütött nemrég a Speak No Evilben. Itt tényleg olyan érzésem volt, mintha nem céllal lenne bármi lassú, vagy ködösen fogalmazott a szereplők szájából, hanem mert csak a külső jegyeit másolja le egy-kettő jobb filmnek a Longlegs, hogy így legyen presztízs horror.

Pedig kinézetileg gyönyörű ezzel a nagylátószöges jól átgondolt fényképezéssel, simán elnézegettem ilyen szempontból. Ahogy Maika Monroe is meggyőzően tudott nézni néha, hogy Alicia Wittet ne is említsem. A színészek közül igazából Cage volt csalódás, mármint mindent beletolt, és láthatóan ez a komolyan vett projektjei közé tartozott, de valahogy kilógott a filmből, és semmiképp sem szaladt fel az égbe a pulzusom, amikor felfedték.

Viszont tényleg oda kanyarodnék vissza, hogy lehet csak a csalódás miatt nem tudtam a helyén kezelni ezt, és így lógott ki a kicsit felesleges művésziessége, míg más hangulattal benyelt volna. Bár ebben sem vagyok biztos, tényleg annyira erőködőnek tűnt néhol. Sajnos nem új klasszikus született.

Hirdetés

Cimkék

Keresés