:

Aggasztó hibára bukkantak az iOS 18-ban

Aggasztó hibára bukkantak az iOS 18-ban

Szeptember 16-án elérhetővé vált az iPhone-felhasználók számára az Apple operációs rendszerének új verziója, az iOS 18. A szoftver számos új funkciót hozott, azonban pár nap alatt természetesen még nem jutott el mindenkihez. Ahogy azonban egyre több ember próbálja ki, úgy néhány hibára, hiányosságra is fény derült, például hogy Európában alig néhány ország néhány szolgáltatójánál érhető el az RCS-üzenetküldés.

Emellett egy ritka, de aggasztó hiba is feltűnt az Üzenetek alkalmazásban, írja a 9to5Mac. A probléma akkor jön elő, ha valaki az Apple Watch eszközéről akar megosztani egy óralapot egy másik felhasználóval az Üzenetekben. A lap szerint fontos, hogy ilyenkor ne válaszoljon rá az ember, az alkalmazás ugyanis össze fog omlani, amikor újból megpróbálja megnyitni a beszélgetést. A hiba miatt a felhasználó ezek után már másokkal sem fog tudni beszélgetni, az Üzenetek ugyanis minden csevegés megnyitásakor összeomlik.

A probléma nemcsak a címzettnél, de a feladónál is megjelenik.

Ez talán annyiból enyhítő körülmény, hogy nem fogják átverésekhez használni, ugyanis így saját eszközét is tönkretenné a támadó. Jelezték, hogy ha az ember szerencsés, törölhető a szóban forgó beszélgetés – ha az alkalmazás épp nem omlik össze. Ez viszont egyúttal azt is jelenti, hogy a teljes beszélgetést elveszíti a felhasználó.

Az sem megoldás, ha törli, majd visszaállítja azt, a hiba ugyanis újra elő fog jönni. Bár nyilvánvalóan ritka esetről van szó, ha valaki biztosra akar menni, érdemes megvárni míg az Apple kiadja a javítást, ami minden bizonnyal az iOS 18.0.1-gyel érkezik majd meg. Hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem lehet tudni, teszi hozzá a hvg.

Kapcsolódó A magyarok még nem használhatják az iOS 18 egyik fontos újdonságát Itthon egyelőre nem elérhető az RCS üzenetküldési szabvány.

The post Aggasztó hibára bukkantak az iOS 18-ban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés