:

„Baszd meg magad Elon Musk” – üzente a társasjátékos cég, és beperelte a SpaceX-et

„Baszd meg magad Elon Musk” – üzente a társasjátékos cég, és beperelte a SpaceX-et

A Cards Against Humanity kártyajáték mögött álló cég Texas-ban pert indított az Elon Musk vezette SpaceX ellen, ugyanis állításuk szerint a vállalat birtokháborítást követ el az általuk birtokolt területen. A társasjátékos vállalkozás szerint a SpaceX növényzetet irtott ki, földmozgatást végzett és építési eszközöket tárol azon a Mexikóval határos földjén, amit a cég eredetileg még azért vásárolt meg 2017-ben, hogy az akkori elnök, Donald Trump ne tudjon az Egyesült Államokat lezáró falat építeni rajta. A Cards Against Humanity 15 millió dollárra perli a világ leggazdagabb emberének űrvállalatát.

A társasjátékos cég közösségi finanszírozásból vásárolta meg a szóban forgó területet, és az ügy nyomán létrehozott weblapon szereplő szöveg szerint, amikor a SpaceX-et szembesítették az engedély nélküli területhasználattal, a vállalat 12 órát adott, hogy a tulajdonos elfogadjon egy nevetségesnek nevezett, a föld értékének felét kínáló vásárlási ajánlatot. A Cards Against Humanity erre állítólag az alábbi módon reagált:

Baszd meg magad Elon Musk, a bíróságon találkozunk.

A cég emberei itt ugyanakkor nem álltak meg, az ügy kapcsán létrehozott honlapon többek között összeesküvés-terjesztő nagyra nőtt gyereknek titulálják Elon Muskot, előtte és utána képeket tettek közzé a SpaceX okozta változásokról, illetve ígéretet tettek arra, hogy amennyiben megnyerik a pert, és a megkapják a károkozásért kért 15 millió dollárt, úgy a pénzt azok között osztják szét, akik 2017-ben anyagilag támogatták a szóban forgó terület megvásárlását.

Kapcsolódó Ellehetetlenítik a csillagászokat Elon Musk műholdjai Nemcsak látható fényben, hanem rádiótartományban is zavarja a kutatásokat a Starlink.

The post „Baszd meg magad Elon Musk” - üzente a társasjátékos cég, és beperelte a SpaceX-et first appeared on 24.hu.