:

Influencer sportolók álltak a magyar tojásfehérje-innovációk mellé

Influencer sportolók álltak a magyar tojásfehérje-innovációk mellé

Egyre több ismert sportoló, testépítő, étkezési tanácsadó hívja fel a figyelmet arra, hogy az egészséges, a testmozgást támogató, azaz proteindús valamint zsír- és szénhidrátszegény étrendben mennyire előnyös a tojásfehérje használata.

A fogyasztása ráadásul ma már sokkal változatosabban történhet, hála a folyamatos magyar innovációknak. Ugyanis ma már rögös, krémes, lágykrémes és folyékony, sőt, még ízesített formákban is kapható a tojásfehérje.

– Azoknak, akik törekednek a magas protein bevitelre, méghozzá esetenként tiszta, azaz zsír- és szénhidrát-mentes formában, igazi kihívás a változatos és ízletes ételek elkészítése. A tojásfehérje azonban kiváló alapja lehet az ilyen étrendnek, hiszen a 13% fehérje tartalma mellett szinte kizárólag vizet tartalmaz. Az ebből készült túró-, krém-, lágykrém-alternatívák fehérjetartalma még magasabb, 15-20%, és szintén nem tartalmaznak szénhidrátot és zsírt. Kiváló összetételű változatos alapanyagok tehát a sporttáplálkozáshoz – mondta el gondolatait az innovatív tojásfehérje-termékekről Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.

Nem csoda, hogy az olyan influencer sportolók közösségi oldalait böngészve mint Dénes Glória, Bernáth Ágnes, Zoványi Ágnes vagy Halász Barnabás, egyre többször bukkanhatunk rá ToTu termékek felhasználásával készült receptekre, finomságokra.

Milyen egy proteindús recept, ami teles-tele van tojásfehérjével? Hoztunk egy példát. Ez pedig a „tonhalas tojásfehérje nokedli, proteindús krémmel”.

Hozzávalók személyenként:

A nokedlihez: 10 dkg ToTu főtt tojásfehérje rúd, 1 tojás, 2 dkg zsír (mindegy, milyen), 4 dkg nyílgyökérliszt, fél teáskanál tintahal tinta sűrítmény, 1/2 csapott kávéskanál só;

a krémhez: 5 dkg ToTu Rögös, 5 dkg ToTu krém, 1-2 teáskanál citromlé, 4 dkg kókuszolaj, fél dl forró víz, só;

továbbá: 15 dkg tonhalkonzerv sós lében, citromlé, snidling.

A nokedli valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére, már szedhetjük is ki. Ha túl sokáig fő, szétmállik, így viszont tökéletes nokedli állagú marad). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A krém hozzávalóit turmixgépben krémesre dolgozzuk. Az étel elfogyasztásakor összekeverjük a nokedlit, a leszűrt tonhalkonzervet és a krémet. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és meglocsolhatjuk még egy kis citromlével.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

The post Influencer sportolók álltak a magyar tojásfehérje-innovációk mellé appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés