:

Kidumáló: Joker: Folie à Deux

Kidumáló: Joker: Folie à Deux

Ha már az utóbbi idők legnagyobb premierje, akkor legyen neki kibeszélő? Rávenni nem tudtam magam, mivel ahogy említettem a heti premierek posztban, nem csak a musicalek indulnak hátulról, de még a kritikák sem fényesek a Joker 2-nél. Sőt, az első rész sem volt a legnagyobb kedvencem.

Az mondjuk mindig meglep, amikor azt kapja, hogy “tipikus Todd Phillips folytatás” és a Hangover 1-2-t emlegetik, amikor az két ugyanolyan film, csak az egyik alpáribb, izzadtabb és mocskosabb. Inkább a Hangover 1 vs 3 tűnik ide jobb összehasonlításnak, hiszen még stílust is váltott nagyjából ezúttal, mivel ha jól veszem ki, akkor a musical körítés mellé tárgyalótermes dráma a Joker: 2 üzekedő elmezavart jelentős része.

Amúgy, és ezt most pozitívan értem, szerintem vicces, hogy két ennyire auteur mű, mint a Megalopolis és a Joker 2 ennyire közel jött egymáshoz. Rendben, utóbbi rendezője azért kapott végtelen pénzt a filmjére, mert az első résszel iszonyat sokat kaszált, de ránézésre nem sok stúdió kontroll volt rajta most. Hát ennyire tellett? Vagyis kommentekben esetleges nézők is kifejtik, szerintük mennyire.

Ami a trailerekben tetszett, és nyilván az első rész kapcsán adott, hogy technikailag biztos szép a film, és talán Phoenix is komolyan vette a folytatást. Lehet ennyi pozitívum akad itt? Na halljuk!

Hirdetés

Cimkék

Keresés