:

Lopásgátló funkciók érkeznek az androidos mobilokra

Lopásgátló funkciók érkeznek az androidos mobilokra

A Google a májusi I/O 2024-es rendezvényén bejelentett néhány lopásgátló beállítást az androidos mobilokra. A 9to5Google szerint ezeket a funkciókat most elkezdték bevezetni az Android 10-nél frissebb rendszert futtató eszközökön.

Az egyik ilyen új funkció a Theft Detection Lock (magyarul lopásérzékelő zár), amelynek célja, hogy lopás esetén teljesen lezárja a telefont és az azon lévő adatokat is hozzáférhetetlenné tegye. A funkció alapja egy mesterséges intelligencia, amely a hírek szerint képes észlelni a készülék eltulajdonítását.

Ha mégis olyan ügyes a tolvaj, hogy nagyobb feltűnés nélkül zsebre tudja vágni a mobilt, a Remote Lock (vagyis a távoli lezárás) funkció segítségével bármilyen másik eszközről el lehet végezni annak lezárását, így nem kell féltenie az adatait.

Végül pedig érkezik az Offline Device Lock funkció is, amely automatikusan lezárja az androidos eszköz képernyőjét, ha megszűnik a mobilkapcsolat.

Ez azért hasznos, mert a rablók körében bevett gyakorlat, hogy az ellopott eszközt gyorsan offline állapotba helyezik, így a tulajdonosa már nem tudja távolról lezárni. Az újdonságnak köszönhetően, amennyiben az eszköz offline állapotba kerül, azonnal hitelesítést kér.

Google / 9to5Google

Amennyiben a funkció ön számára is elérhetővé válik, a Google szolgáltatások Theft Protection (Lopásvédelem) menüpont alatt lehet majd aktiválni. Az említett funkciókat egyesével lehet jóváhagyni, így teljes mértékben ránk van bízva, milyen opciókkal szeretnénk élni. A funkciók már elérhetők a Google Play-szolgáltatások 24.40.33-as számú bétaverziójában.

The post Lopásgátló funkciók érkeznek az androidos mobilokra first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés