:

Megváltoztatták az iránymutatást: ez lehet a legjobb jelszó

Megváltoztatták az iránymutatást: ez lehet a legjobb jelszó

Napjainkban rendkívül fontossá vált az online fiókjaink védelme, amihez leggyakrabban kétfaktoros hitelesítést, komplex jelszót, és annak gyakori megváltoztatását szokták tanácsolni a szakértők. Igen ám, de a kis- és nagy betűk, számok, és speciális karakterek használata időről időre kifog az embereken, írja a Forbes.

Erre reagálva az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (NIST) nemrég új irányelveket adott ki a kormányzati információs rendszerek biztonságával kapcsolatban, amelyben meglepő módon azt állítják, hogy az eddigi protokoll már a nem legbiztonságosabb megoldás, ami létezik.

Mint írják, a komplex követelmények a jelszavaknál oda vezettek, hogy sokan újrahasználják a jelszavakat.

Arra is számos példa van, hogy olyan egyszerű jelszavakat választanak, amelyek épphogy csak megfelelnek a kritériumoknak, mint például a P@ssw0rd123. Sok szervezet korábban azt várta el a munkavállalóktól, hogy 60-90 naponta változtassák meg jelszavaikat, ezt azonban a NIST már nem javasolja.

Az intézet iránymutatása szerint ehelyett inkább olyan hosszú szavak sorát érdemes megadni, amelyekre jó eséllyel emlékeznek a felhasználók anélkül, hogy el kellene tárolniuk, vagy le kéne írniuk azt. Ha viszont valaki képes megjegyezni egy 12 karakterből álló, bonyolult jelszót, továbbra sem tántorítanak el ettől senkit.

The post Megváltoztatták az iránymutatást: ez lehet a legjobb jelszó first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés