:

Kiszagolta a nép a Joker 2 minőségét?

Kiszagolta a nép a Joker 2 minőségét?

A kibeszélő is főleg negatív kommentekkel pörgött itt a blogon, de odakinn meg a pénztáraknál nem volt csilingelés. Sőt, a filmről kijövőket kérdező Cinemascore-nál rosszabb értékelést kapott a Joker Folie a Deux, mint a Morbius és a Madame Web. Na erre aztán lehet nem sokan számítottak, már persze a középső ujjas rendezőn kívül?

Számilag miről beszélünk? Joker: Folie à Deux és a 37.7 millió dollár. Ennyit keresett az első hétvégén. A Joker előző része 96.2-vel nyitott odakinn, és 335.4-et hozott Amerikában, a világon pedig 1 milliárd felett zárt. Itt mi lehet a plafon, 300 millió? Közben a budget 190-200 körülre van tippelve, szóval hatalmas bukta. Amúgy bírom, hogy “év közben még jó volt a tracking”, közben itt minden posztnál azt láttam, hogy míg az első rész az utóbbi 5 év egyik legkommenteltebb filmje volt, addig a folytatás körül elég nagy csend volt. Itt már ki lehetett szagolni, hogy a nézők nem annyira haraptak.

A Wild Robot sajnos itthon még pár hétre van, de odakinn a 2. hetére csak 47%-ot esett, még mindig 18.9 milliót hozva. A Transformers One pedig már csak 5 millió körül van, hatalmas bukta ez is.

Érdekesség, hogy a Substance vesztett egy csomó vásznat, meg kis termekbe tették, és mégis jól tartja magát, csak 34%-ot esett. Azért is emelem ki, mert itthon most jön. Persze bazi keveset keresett, de olyan kultfilm hangulat van körülötte. Vagy legalábbis 2024 egyik maradandóbb kisfilmje lesz Demi Moore-ral.