:

Az űrből vették videóra a rémisztő Milton hurrikánt

Az űrből vették videóra a rémisztő Milton hurrikánt

A világűrből örökítették meg az életveszélyes Milton hurrikánt, amint éppen Florida felé tart – írja a Business Insider. A Nemzetközi Űrállomás (ISS) október 7-én haladt el az akkor még 5-ös erősségű, trópusi vihar felett.

A Milton azóta 4-es erősségűvé gyengült, de várhatóan még így is végzetes pusztítást végez majd az Egyesült Államokban. Széllökései a 250 kilométer per órát is meghaladhatják, ezért Ron DeSantis kormányzó veszélyhelyzetet hirdetett és az állam számos területén evakuációt rendelt el.

Az ISS-en tartózkodó űrhajósok biztonságos távolságból, mintegy 400 kilométeres magasságból figyelhették meg a rémisztő hurrikánt.

At 10:28 a.m. EDT October 7, the space station flew over Hurricane Milton and external cameras captured views of the category 5 storm, packing winds of 175 miles an hour, moving across the Gulf of Mexico toward the west coast of Florida. pic.twitter.com/MTtdUosiEc

— International Space Station (@Space_Station) October 7, 2024

Bár testi épségüket nem veszélyezteti, a Milton hurrikán az asztronautákra is hatással van. A Crew-8 küldetés négyfős legénységének, például, október 7-én kellett volna visszatérnie a Földre, de a természeti csapás miatt az űrállomáson rekedtek. A NASA szerint legkorábban így csak október 13-án jöhetnek haza, de az is lehetséges, hogy még tovább kell az űrben maradniuk.

Kapcsolódó Újabb négy asztronauta rekedt a világűrben Egy veszélyes hurrikán gátolja őket a hazatérésben.

The post Az űrből vették videóra a rémisztő Milton hurrikánt first appeared on 24.hu.