:

Olyat csinált egy 16 éves srác Tetrisben, ami korábban lehetetlennek tűnt

Olyat csinált egy 16 éves srác Tetrisben, ami korábban lehetetlennek tűnt

Januárban valóságos szenzációként hatott, hogy a mesterséges intelligencia után egy 13 éves fiú lett az első, aki végigvitte a Tetrist, az eredeti Nintendo Entertainment System (NES) konzolon játszva. Most azonban a 16 éves Michael Artiagának sikerült erre is rátercelnie, ugyanis elsőként érte el az „újjászületést”: a 255. szint teljesítése után a számláló visszaállt nullára – írja a Gizmodo.

Artiaga kétórás Twitch-streamben közvetítette csúcsdöntési kísérletét, amely során összesen 4216 sort törölt, 29,4 millió pontért. A korábbi csúcstartó Willis Gibsonnal (Blue Scuti) ellentétben a fiatal a Tetris olyan verziójával játszott, amely nem fagy ki egy bizonyos pont után.

A rekord megdöntése után Artiaga elmondta, örül, hogy vége, és soha többé nem akar tetrisezni.

A játék NES-es verziója azért is különösen nehéz, mert minden tizedik letakarított sor után szintet lép, amivel 1-től 10-ig minden alkalommal egyre gyorsabb lesz. Ezután pedig a 13-as, 16-os, 19-es és 29-es szinten jön egy újabb ugrás. Ezt követően szinte már lehetetlen követni, mi történik, de vannak modern technikák, amelyekkel meg lehet oldani a kihívást.

A dogplayingtetris felhasználónéven működő Artiaga 2020-ban a Classic Tetris világbajnokság legfiatalabb győztese lett, a mostani rekord megdöntésére azonban 35 évet kellett várni: a klasszikus Tetris 1989-ben debütált a Nintendo Entertainment System-en. A világcsúcsról készült videót itt lehet megnézni:

The post Olyat csinált egy 16 éves srác Tetrisben, ami korábban lehetetlennek tűnt first appeared on 24.hu.