:

Videó: repülőt küldtek a Milton hurrikán szívébe

Videó: repülőt küldtek a Milton hurrikán szívébe

Egyenesen a veszélyes Milton hurrikánba repültek az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal kutatói – írja az IFLScience. A szervezet gyakran végez ilyen akciókat, ezekkel ugyanis sok információt tudhatnak meg a viharokról és azok fejlődéséről.

A Muppet Show egyik szereplőjéről, Miss Röfiről elnevezett repülőjüket a héten bízták meg azzal, hogy belülről figyelje a Miltont, amely magyar idő szerint október 10-én érte el Floridát. A viharvadászok rázós utazásáról felvételeket is megosztott a hivatal.

Bumpy ride into Hurricane #Milton on @NOAA WP-3D Orion #NOAA43 “Miss Piggy” to collect data to help improve the forecast and support hurricane research.

Visit https://t.co/3phpgKNx0q for the latest forecasts and advisories
Visit https://t.co/UoRa967zK0 for information that you… pic.twitter.com/ezmXu2Zqta

— NOAA Aircraft Operations Center (@NOAA_HurrHunter) October 8, 2024

A videón jól látszik, hogy a hatalmas turbulencia folyamatosan rázza a járművet, néha pedig akkor lökések érik, hogy a levegőbe repülnek a tárgyak, a személyzetnek pedig kapaszkodni kell, nehogy a földre essenek. A Miss Röfin dolgozók munkája tehát nem veszélytelen, ám nagyon fontos, hiszen a hivatal az ő méréseik segítségével tudja előre jelezni, milyen irányba haladnak a viharok, és milyen erősségűek lesznek a jövőben.

Kapcsolódó Délután éri el Magyarországot a Kirk hurrikán maradéka Erős szélre, lehűlésre és sok csapadékra lehet számítani.

The post Videó: repülőt küldtek a Milton hurrikán szívébe first appeared on 24.hu.